Homokielteistä eheytysohjelmaa Unkarin kansallisessa televisiossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Unkarin kansallisen tv:n kanavalla esitettiin tammikuun 16. pnä ohjelma homo- ja transihmisten parantamisesta. Ohjelmassa kerrottiiin mm. Budapestissa pidetystä salaisesta konferenssista, jonka järjestäjänä oli homojen eheyttämistä ajava IFTCC-järjestö.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

IFTCC:n konferenssi pidettiin lokakuussa 2018 Budapestissa salaisessa paikassa, mutta nyt luentoja on esillä IFTCC:n kotisivuilla. Nimi IFTCC tulee sanoista 'International Federation for Therapeutic and Counselling Choice'. Konferenssi pidettiin järjestäjien mukaan salaisena, jotta vältettäisiin maailman psykiatriyhteisön viha ja vaino. Suuri osa psykiatreista ei enää pidä homoseksuaalisuutta sairautena.

USAssa asuva eläkkeellä oleva professori Eva Balogh, joka pakeni Unkarista kansannousun aikana 1956, kirjoittaa päivittäin blogia Unkarin tapahtumista (Hungarian Spectrum). Hän katsoi tv-ohjelman runsas viikko sitten ja hän kirjoittaa ohjelman taustoista. Haastateltavia oli kaksi, katolinen päätoimittaja Szilárd Szőnyi (uskollinen aviomies, neljän lapsen isä, jostain syystä kiinnostunut homoseksuaalisuudesta) ja katolinen nuori pappi, isä András Hodász (auttaa kriiseissä olevia homoja). Keskustelua johdatteli Kristóf Trombitás, joka on mieltynyt salaliittoteorioihin. Hänen mukaansa mainstream-tutkimusyhteisö salaa kaikki sellaiset tutkimukset, joissa homojen eheyttäminen osoitetaan tehokkaaksi terapiakeinoksi. Trombitás on journalisti ja jälkikäteen hän on kertonut, ettei tiedä homoseksuaalisuudesta yhtään mitään. Hän ei kutsunut studioon vieraita, vaan tv-kanavalla muut hoitivat ohjelman sisältöön liittyvät asiat. Hän vain juonsi. Hän sai juontotehtävän muutama tunti ennen lähetystä. Hän vakuuttaa, että jatkossa hän ei halua olla työtehtävissään missään tekemisissä sukupuolentutkimuksen, homouden ja seksuaalisuuden kanssa. Tämä kuvaa, että kansallisella tv-kanavalla ohjelman tekemiselle oli ”kansallinen tarve”. Ohjelma oli valtiollista propagandaa seksuaalivähemmistöjä vastaan.

Useat puolueet ja järjestöt ovat suhtautuneet tv-ohjelmaan torjuvasti. Jopa jotkut äärioikeistosta ovat kritisoineet ohjelman sisältöä. Hlbtiq-ihmisten etujärjestö Háttér társaság (suomennos 'taustajärjestö' ?) kirjoittaa ohjelmasta netissä etusivullaan. Järjestön mukaan ohjelmassa oli harhaanjohtavia, vahingollisia ja ilkeämielisiä näkemyksiä homoseksuaalisuudesta ja hlbtiq-järjestöistä. Homoseksuaalisuus ei ole sairaus eikä sitä pidä ryhtyä parantamaan.

Háttér társaság muistuttaa ,että perustuslaissa nimenomaisesti kielletään vihanilmaukset ja syrjintä vähemmistöryhmiä vastaan. Yhden ryhmän nimeäminen sairaiksi on syrjintää. Vain tieteellisellä pohjalla oleva terapia on hyväksyttävää. On huolestuttavaa, että julkisin varoin toimiva tv tahallisesti rakentaa ohjelman, jossa esitetään vahingollisia väitteitä ilman vastakkaisia näkemyksiä.

Háttér társaság järjestää ensi maanantaina 28.1.2019 julkisen keskustelutilaisuuden aiheesta ja ohjelmat tekijät on kutsuttu mukaan.

Unkarilainen netti-homolehti ei tiedä ohjelmasta ja sen synnyttämästä laajasta keskustelusta mitään. Kuten tavallista, politiikkaan ei kajota. Nettilehden aiheina ovat turvallisesti kauneuskilpailu Balilla, drag queenit, Oscarit, laulutähdet ja muut ulkomaiset asiat. Kun kansa on jakautunut kahteen leiriin (orbanilaiset ja liberaalit), nettilehden kannattaa välttää kuumia poliittisia aiheita.

Unkarin tv:n ohjelma on Youtubessa. Ohjelman nimi on:”Tästä on kysymys – kuka auttaa sitä, joka tuntee vetoa omaan sukupuoleen?”

Unkarin tv:n eheytysohjelma Youtubessa

Unkarissa on järjestetty muitakin anti-gay -tapahtumia. Vuonna 2017 siellä oli suuri perhekonferenssi, World Congress of Families (WCF), jonka avasi pääministeri Orban. Maa on virallisesti homokielteinen, mutta arkinen homoelämä sykkii vilkkaana, kuten muissakin keskieurooppalaisissa suurkaupungeissa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!