Helsinkiläiskoulun opettajalle ehdollista vankeutta lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi perjantaina helsinkiläisen ruotsinkielisen koulun entisen miesopettajan lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1,5 vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Vuosien 2013-2017 välillä tapahtuneiden rikosten uhreina oli yhdeksän yläasteikäistä poikaa. Opettaja oli lähestynyt oppilaita seksuaalissävytteisiä viestejä lähettämllä ja myös koskettelemalla. Hän ei pyytänyt lupaa kosketteluun eikä ollut aina lopettanut toimintaansa heti pyydettäessäkään.

Opettaja kiisti oikeudessa kaikki syytekohdat, vaikka hän myönsi teonkuvaukset osittain oikeiksi. Hänen mielestään toiminta ei täyttänyt lapsen seksuaalisen hyväksikäytön tunnusmerkistöä. Oppilaat puolestaan kertoivat koskettelun olleen epämiellyttävää, ahdistavaa ja kummallista.

Koulun rehtori oli jo varhain tietoinen opettajan toiminnasta, sillä tämä oli antanut opettajalle vuonna 2014 kirjallisen huomautuksen. Lopulta koulu teki opettajasta rikosilmoituksen vuoden 2017 alkupuolella, ja opettaja pidätettiin kesken koulupäivän huhtikuussa 2017. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tuomion saaneen 43-vuotiaan matematiikan ja datateknikkan opettajan on maksettava kärsimyskorvausta neljälle asianomistajalle 1 200 euroa, yhdelle asianomistajalle 1 500 euroa ja yhdelle asianomistajalle myös hänen oikeudenkäyntikulunsa. 

Koulun rehtori on puolestaan saanut tapaukseen liittyen syytteen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Asiaa on määrä käsitellä oikeudessa vuoden 2019 puolella.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!