The Game Awardsissa parhaan pelaajan tunnustuksen saanut kertoi olevansa "super gay"

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Nimellä SonicFox tunnettu Dominique McLean voitti parhaan eSports-pelaajan tunnustuksen Los Angelesissa järjestetyssä The Game Awardsissa. Hän totesi kiitospuheessaan olevansa "homo, musta, pörröinen ja paras e-urheilija maailmassa" sekä "super gay". Puheessaan hän myös kiitti hlbti-yhteisöä. Pörröisyydellä (engl. furry) hän viittasi pörröiseksi eläinhahmoksi pukeumisesta nauttiviin henkilöihin, joita kutsutaan kutsutaan nimityksellä furrie ja eläinhahmo-identiteettiä käsitteellä fursona.

Nyt 20-vuotias McLean kuuluu Echo Fox -e-urheiluorganisaatioon. Sen perustaja ja omistaja on entinen NBA-pelaaja Rick Fox

McLean julkaisi jo elokuussa Twitterissä viestin, jossa tämä kertoi olevansa homo. Hän lähetti tuolloin twiitin voitettuaan Las Vegasissa järjestetyssä Evolution Championship Series -tapahtumassa parhaan Dragon Ball FighterZ -pelaajan tittelin.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvia kielteisiä asenteita on viime vuosina pyritty määrätietoisesti kitkemään elektronisen urheilun piiristä. McLeanin kaapistatuloa on pidetty monissa kommenteissa hyvin tärkeänä.

E-urheilu kasvattaa suosiotaan

Viime vuosina suosiotaan merkittävästi kasvattanut elektroninen urheilu tai lyhyemmin e-urheilu (engl. eSports) on videopelien pelaamista kilpailullisesti. Tyypillisesti pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, esimerkiksi reaaliaikaisia strategiapelejä, ammuntapelejä ja taisteluareenamoninpelejä.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!