The Game Awardsissa parhaan pelaajan tunnustuksen saanut kertoi olevansa "super gay"

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Nimellä SonicFox tunnettu Dominique McLean voitti parhaan eSports-pelaajan tunnustuksen Los Angelesissa järjestetyssä The Game Awardsissa. Hän totesi kiitospuheessaan olevansa "homo, musta, pörröinen ja paras e-urheilija maailmassa" sekä "super gay". Puheessaan hän myös kiitti hlbti-yhteisöä. Pörröisyydellä (engl. furry) hän viittasi pörröiseksi eläinhahmoksi pukeumisesta nauttiviin henkilöihin, joita kutsutaan kutsutaan nimityksellä furrie ja eläinhahmo-identiteettiä käsitteellä fursona.

Nyt 20-vuotias McLean kuuluu Echo Fox -e-urheiluorganisaatioon. Sen perustaja ja omistaja on entinen NBA-pelaaja Rick Fox

McLean julkaisi jo elokuussa Twitterissä viestin, jossa tämä kertoi olevansa homo. Hän lähetti tuolloin twiitin voitettuaan Las Vegasissa järjestetyssä Evolution Championship Series -tapahtumassa parhaan Dragon Ball FighterZ -pelaajan tittelin.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvia kielteisiä asenteita on viime vuosina pyritty määrätietoisesti kitkemään elektronisen urheilun piiristä. McLeanin kaapistatuloa on pidetty monissa kommenteissa hyvin tärkeänä.

E-urheilu kasvattaa suosiotaan

Viime vuosina suosiotaan merkittävästi kasvattanut elektroninen urheilu tai lyhyemmin e-urheilu (engl. eSports) on videopelien pelaamista kilpailullisesti. Tyypillisesti pelit ovat tietokoneella tai konsolilla toimivia viihdepelejä, esimerkiksi reaaliaikaisia strategiapelejä, ammuntapelejä ja taisteluareenamoninpelejä.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta