Lapsiasiavaltuutettu kritisoi Kutsuvat sitä rakkaudeksi -julkaisua

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Konservatiivis-kristillinen seksuaalisuusopas nuorille julkaistiin kesällä 2018.

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila julkaisi tiistaina blogissaan tekstin, jossa hän yhtyy terveydenhuollon ammattilaisten huoleen konservatiivikristittyjen nuorille suunnatusta seksuaalietiikan oppaasta.

Noin neljäkymmentä psykiatrian, psykoterapian ja seksuaaliterapian ammattilaista vetoaa lapsiasiavaltuutettuun, jotta tämä ottaisi tarkasteltavakseen kesällä 2018 julkaistun konservatiivikristittyjen Kutsuvat sitä rakkaudeksi -julkaisun. Oppaan taustalla on parikymmentä konservatiiviskristillistä kirkkoa ja järjesötä. Sen on kustantanut Sley-Media Oy.

Opas käsittelee myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä. Siinä väitetään eheytystoimintaan viitaten esimerkiksi, että sielunhoito tai psykoterapia voi vähentää homoeroottisia tunteita.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lapsiasiavaltuutetulle lähetetyssä vetoomuksessa katsotaan, että oppaan käsitykset seksuaalisuudesta ja sukupuolen moninaisuudesta loukkaavat ihmisoikeuksia. Vetoomukseen nimiä kerännyt psykiatrian erikoislääkäri, psykoterapeutti, psykoanalyytikko, teologian tohtori ja pappi Peppi Sievers kertoo asiasta uutisoineelle Kotimaa24:lle, että allekirjoittajissa on eniten seksuaaliterapeutteja ja lääkäreitä.

Kurttila toivoisi Suomen uskonnonvapauslainsäädäntöä uudistettavan. Hän haluaisi, että uskonyhteisöjen lapsen edun mukaisuutta tulisi seurata ja niitä tukea tunnistamaan voimassa oleva lainsäädäntö.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!