Paavi: Ei homoja papeiksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Katolisen kirkon keskus on Roomassa sijaitsevassa Vatikaanissa.

Homoseksuaalien ei tulisi paavin mukaan pyrkiä katolisen kirkon papiksi ja homoseksuaalisuuttaan toteuttavien pappien olisi parempi erota virastaan kuin elää kaksoiselämää.

Näkemykset käyvät ilmi tuoreessa Kutsumuksen voima -nimisessä kirjassa, johon espanjalainen pappi Fernando Prado on haastatellut paavi Franciscusta. Haastattelut on tehty elokuussa.

Paavin mukaan homoseksuaalisuus kirkossa "on asia, joka huolestuttaa" häntä ja, että "yhteiskunnissamme homoseksuaalisuus on jopa muodikasta ja tällainen mielenlaatu vaikuttaa jossain mitassa myös kirkon elämään". Hän pitää "homoseksuaalisuuden kysymystä" hyvin vakavana. 

Katolisessa kirkossa niin papit, nunnat kuin munkikin lupaavat noudattaa selibaattia. Pappeja kouluttavien olisi varmistuttava siitä, että kokelaat ovat "inhimillisesti ja emotionaalisesti kypsiä" ennen kuin heidät voidaan vihkiä papeiksi. Kriitikot kuitenkin muistuttavat, että tukahdetut seksuaaliset tarpeet saattavat seksuaalisesta suuntautuneisuudesta riippumatta purkautua esiin haitallisissa muodoissa.

Katolinen kirkko noudattaa nykyään oppia, jonka mukaan homoseksuaalisuus ei sinänsä ole syntiä, mutta homoseksuaaliset teot ovat.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Katolisen kirkon piiristä on kerrottu lukuisista lasten hyväksikäyttöskandaaleista, joita paaviakin on vaadittu setvimään. Paavi sanoo haastattelukirjassa seksuaalivähemmistöihin viitaten viitaten, että pappien ja nunnien elämässä "ei ole tilaa tälle", ja kehottaa homoseksuaaleja pappeja ja nunnia pysymään selibaatissa ja kantamaan vastuunsa, jotta ei syntyisi skandaaleja. Katolisen kirkon piirissä esiin tulleet hyväksikäyttötapaukset usein kytketään juuri seksuaalivähemmistöihin sekä konkreettisesti että siihen liittyvän "moraalin turmeltumisen" kautta.

Paavin elämää ja ajatuksia esiin tuova kirja tulee saataville monille kielille käännettynä.

1 kommenttia

paavi siis haluaa ajaa homoseksuaalit, aikuisten kesken rakastavat papit pois kirkostaan
ja jättää sinne paavin kirkkoon lähinnä vain ne pedofiilisti suuntautuneet, eli vuosisatoja tuossa muodissa olleet papit.

Syksyllähän paavi julisti että katolilaisen kristinuskonnon papiston pedofiliaongelma on saatanan syytä ja kutsui enkeleitä apuun.

Varmastikin se saatana vastasi paaville että ei ole mitään pahaa tehnyt, taaskaan, vaan katolilaiset kristityt ihan itse taaskin soppansa keitelleet.