Maailman aids-päivää vietetään 1. joulukuuta

  • Uutinen
  • Terveys ja tutkimus
  • Sami Mollgren

Maailman aids-päivää vietetään lauantaina 1. joulukuuta. Teemapäivällä pyritään lisäämään ihmisten tietoisuutta hivistä ja aidsista sekä kampanjoidaan hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyn ja hiv-positiivisten oikeuksien puolesta.

Vuonna 2018 aids-päivää vietetään teemalla tiedä tilanteesi ja Positiiviset ry nostaa esiin huomion "hiv on muuttunut, asenteet eivät".

Positiiviset ry muistuttaa maailman aids-päivänä julkaisemassaan tiedotteessa, että vaikka Suomessa hiv-epidemia on hallinnassa, on tilanne maailmanlaajuisesti paljon huonompi. Maailmassa elää n. 37 miljoonaa hiv-positiivista, joista 2 miljoonaa on alle 15-vuotiaita lapsia. 

Lähes puolet kaikista hiv-tartunnan saaneista, yli 15 miljoonaa ihmistä, elää ilman hiv-lääkitystä.

Lääkitys pysäyttää hiv-infektion etenemisen, pelastaa tartunnan saaneen hengen ja estää hivin tarttumisen eteenpäin. Positiiviset ry toteaa, että se on merkittävin keino maailmanlaajuisen hiv-epidemian voittamiseen. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Maailman aids-päivän aattona Positiiviset ry vaati että Suomen täytyy ottaa paikkansa kansainvälisen hiv-työn rintamassa ja palauttaa rahoitukset UNAIDSille ja Global Fundille.

Poveri-lehden Maailman aids-päivän erikoisjulkaisu puolestaan nostaa esiin nykytietoa aidsista ja hivistä. 

> Positiiviset ry: Maailman aids-päivä 1.12.2017
> Positiiviset ry Facebookissa
> HivPoint

Teemapäivää on järjestetty vuodesta 1988 asti ympäri maailmaa. Suomessa Maailman aids-päivän toimikuntaan kuuluvat tänä vuonna Hivpoint, Positiiviset, Suomen Punainen Risti ja Pro-tukipiste.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!