Kirsi Hiilamo Yhteys-liikkeen johtoon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Perheneuvoja, psykoterapeutti ja pastori Kirsi Hiilamo on valittu Yhteys-liikkeen uudeksi puheenjohtajaksi syyskokouksessa 26.11.2018 Helsingissä ja aloittaa tehtävässä 1.1.2019. Hän seuraa tehtävässä eläkkeellä olevaa kirkollista tiedottajaa Ulf Särsiä, joka toimi puheenjohtajana kuusi vuotta.

Kirsi Hiilamo on teologian maisteri ja vihittiin papiksi 1990. Hän on toisen kauden kirkolliskokousedustaja ja Helsingin hiippakunnan hiippakuntavaltuuston jäsen. Pappisliiton hallituksessa hän on ollut neljä vuotta. Tämän vuoden alusta hän on Yhteys-liikkeen johtokunnan jäsen ja varapuheenjohtaja.

Kirsi Hiilamo on äsken valittu Helsingin seurakuntayhtymän perheneuvojaksi. Aikaisemmin hän on toiminut Käpylän seurakunnan kappalaisena, Helsingin Diakionissalaitoksen sairaalapastorina, Nurmijärven seurakunnan perheneuvojana sekä tällä hetkellä yksityisenä psykoterapeuttina. Hänellä on psykodynaamisen psykoterapeutin ja paripsykoterapeutin koulutus.

Yhteys-liike kertoo olevansa kirkkojen rajat ylittävä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen solidaarisuus- ja tukiryhmä. Liike puolustaa ja edistää ihmisarvoa ja Jumalan luomistyötä kunnioittavaa tapaa suhtautua näihin väehmmistöihin sekä vastustaa niiden syrjintää yhteiskunnassa ja kirkoissa. Ajankohtaisena tavoitteena on samaa sukupuolta olevien parien kirkollisen vihkimsen edistäminen. Yhteys-liike julkaisi perusjulistuksensa vuonna 2000.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Jokos tuolla yhteys-liikkeellä on pian tulossa tavoitelistalle sen satu-jumalan sukupuolen yhdenvertaistaminen, tai ennemminkin monimuotoistaminen?
Vai kannattavatko hamaan tappiin vain ainoastaan satu-mies-jumalaa?