Suomen puheenjohtajuus Euroopan neuvostossa käynnistyi hlbti-yhteistyöverkoston kokouksella

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Suomen puheenjohtajuus Euroopan neuvostossa alkoi 21. marraskuuta Euroopan neuvoston hlbti-yhteistyöverkoston (LGBTI Focal Points Network) kokouksella, joka järjestetään 21.–22.11. Tallinnassa ja Helsingissä.

Asiasta kerrotaan oikeusministeriön verkkosivuilla.

Kokouksen aiheena ovat muun muassa Euroopan neuvoston suositukset sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluviin henkilöihin kohdistuvan syrjinnän torjumisesta sekä näiden suositusten toimeenpanon seuranta.

Euroopan neuvosto kertoo kokouksessa alustavia tuloksia jäsenvaltioiden raporteista suositusten toimeenpanosta. Lisäksi kokouksessa kuullaan selvityksestä koskien intersukupuolisten lasten ja heidän perheidensä kokemuksia. Selvitys on osa Suomen kansallista Perus- ja ihmisoikeuspoliittista ohjelmaa. Raportti julkaistaan vuoden 2019 alussa.  

Epävirallisen verkoston toimintaan osallistuu noin 30 Euroopan neuvoston jäsenvaltiota sekä lukuisia kansainvälisiä organisaatioita, kuten ILGA Europe, YK:n ihmisoikeuskomissaari, OECD, Maailmanpankki ja EU:n komissio. Verkoston tarkoituksena on tarjota jäsenvaltioille vuorovaikutusfoorumi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin liittyvän päätöksenteon kehittämiseen.

Oikeusministeriön tiedotteen mukaan Suomi painottaa toukokuuhun 2019 jatkuvalla puheenjohtajakaudellaan Euroopan neuvoston perustyötä ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion edistämisessä ja sääntöpohjaisen kansainvälisen järjestelmän vahvistamisessa.

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!