Kaisamari Hintikka valittiin Espoon seuraavaksi piispaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
Espoon tuomiokirkko

Espoon hiippakunnan piispan vaalissa käydyllä toisella kierroksella sai eniten ääniä luterilaisen maailmanliiton apulaispääsihteeri Kaisamari Hintikka.

Vuonna 1967 syntynyttä Hintikkaa kuvataan maltillisen liberaaliksi. Samaa sukupuolta olevien kirkollisen avioliittoon vihkimiseen Hintikka suhtautuu myönteisesti. Hän toivoo kirkolta nopeaa päätöstä asiaan, ja on todennut ihmisen elämän olevan lyhyt, mutta kirkon pitkä ja hidas.

Hintikka vihitään piispan virkaan 10. helmikuuta 2019 Espoon tuomiokirkossa. Espoon edellinen piispa Tapio Luoma valittiin aikaisemmin kuluvana vuonna Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispaksi.

Hintikka sai toisella kierroksella 57,5 prosenttia annetuista äänistä.

Hintikan vastaehdokkaana oli teologian tohtori Juhani Holma. Toinen kierros jouduttiin käymään sillä ensimmäisellä kierroksella kukaan neljästä ehdokkaasta ei saanut yli puolta äänistä. Hintikka sai 41 prosenttia ja Holma 21 prosenttia. Lisäksi ehdolla olivat kisapappi, rovasti Leena Huovinen sekä Savonlinnan kirkkoherra, teologian tohtori Sammeli Juntunen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Espoon piispanvaalissa äänioikeus oli 950 äänestäjällä, jotka koostuivat hiippakunnan papeista ja lehtorista sekä maallikkovalitsijoista. Vaalin äänestysprosentti oli 84,3.

Kirkon tiedotearkisto: Kaisamari Hintikka valittiin Espoon seuraavaksi piispaksi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!