Aija Salo ILGA-Europen politiikka-asiantuntijaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Toimitus Ranneliike ry

Seta ry:n pääsihteeri Aija Salo, 29, on valittu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen eurooppalaisen kattojärjestön ILGA-Europen politiikka-asiantuntijaksi 1.8. alkaen. Asiantuntijan tehtävänä on seurata Euroopan unionin, Euroopan neuvoston ja Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön toimintaa, vaikuttaa näiden organisaatioiden politiikkaan sekä toteuttaa yhdenvertaisuushankkeita eri maissa.

ILGA-Europe on noin 200 eurooppalaisen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjärjestön kattojärjestö. Se vaikuttaa erityisesti EU:n, Euroopan neuvoston ja ETYj:n toimintaan. Järjestö toimii näiden organisaatioiden syrjinnän vastaisen politiikan vahvistamiseksi ja tukee seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen järjestöjen toimintaa koko Euroopassa.

ILGA-Europe perustettiin vuonna 1996 maailmanlaajuisen ILGAn (International Lesbian and Gay Association) Euroopan aluejärjestöksi. Järjestön pääkonttori on Brysselissä, Belgiassa. Salo on ensimmäinen suomalainen järjestön palveluksessa työntekijänä. Setan edellinen puheenjohtaja Tiia Aarnipuu toimi ILGA-Europen hallituksen jäsenenä vuosina 2001-2004.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aija Salo on toiminut Seta ry:n pääsihteerinä vuodesta 2005. Hänellä on laaja kokemus kansalaisjärjestöjen yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöstä. Salo on työskennellyt ennen Setaa muun muassa Naisasialiitto Unionin vs. pääsihteerinä sekä Vihreät Naiset ry:n tiedottajana. Kansainvälistä kokemusta Salolla on muun muassa työskentelystä kehitysyhteistyöhankkeessa Sudanissa.


www.seta.fi
www.ilga-europe.org

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!