Tuki samaa sukupuolta olevien parien vihkimiselle kirkon piirissä kasvussa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Turun tuomiokirkko

Enemmistö Suomen evankelis-luterilaisen kirkon papeista kannattaa samaa sukupuolta olevien kirkollista vihkimistä Itä-Suomen yliopiston tutkimuksen mukaan.

Asiasta kertoo Yle.

Papeista 51 prosenttia suhtautuu myönteisesti samaa sukupuolta olevien kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Vastustajien osuus on 40 prosenttia. Suhtautumiseen vaikuttavat ikä, sukupuoli ja hiippakunta.

Vuonna 2014 myönteisesti suhtautuvia oli 35 prosenttia ja kielteisesti suhtautuvia silloinkin 40 prosenttia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Samaa sukupuolta olevien vihkiminen on aiheena myös lähestyvissä seurakuntavaaleissa. Varsinainen vaalipäivä on 18. marraskuuta ja ennakkoäänestys alkaa 6. marraskuuta. Ehdokkaita on yli 16 000.

Seurakuntavaalien vaalikoneessa yhtenä kysymyksenä on kanta Suomessa 1.3.2017 voimaan astuneeseen sukupuolineutraaliin avioliittolakiin ja kirkon vihkimiskäytäntöön. Vaihtoehtoina on, että "Kirkon tulisi edelleen vihkiä avioliittoon vain mies ja nainen" ja "Kirkon tulisi vihkiä avioliittoon myös samaa sukupuolta olevat". Lisäksi kysytään kantaa siihen, että "Kirkon tulisi hyväksyä, että sen sisällä on erilaisia näkemyksiä avioliitosta ja antaa pappien omantuntonsa mukaan vihkiä tai olla vihkimättä avioliittoon samaa sukupuolta olevia pareja".

1 kommenttia

Samaan aikaan toisaalla:
Itä-Suomen hallinto-oikeus siunasi (sic) Savonlinnan ev.lut. seurakuntaneuvoston päätöksen, jonka mukaan samaa sukupuolta olevien parien puolesta tai heidän kanssaan ei saa rukoilla seurakunnan kirkoissa. Rukoilukielto (sinänsä kirkon asettamana jokseenkin paradoksaalinen...) ei kuitenkaan ole täydellinen, kunhan paikkana ei ole kirkko.

https://ita-savo.fi/uutiset/lahella/680e3c4f-aeb5-4be7-afa0-897868c6d7b4?fbclid=IwAR2NKJ_auk6uJiz-_KVhViLrGJC7jOTJA9mV5jIRV6g29bw9Auzlk9yisDc