Australia keskustelee uskonnollisten koulujen oikeudesta syrjiä hlbti-vähemmistöön kuuluvia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Australian pääministeri Scott Morrison on ilmoittanut, etteivät koulut jatkossa saa syrjiä oppilaita hlbti-vähemmistöön kuulumisen vuoksi.

Lainsäädännöllä aiotaan hänen mukaansa taata, että mikään koulu ei voi kieltäytyä hyväksymästä oppilasta tämän seksuaalisen suuntautuneisuuden, sukupuoli-identiteetin tai suhdestatuksen perusteella. Asiasta kertoo esimerkiksi BBC.

Keskustelun taustalla on hiljan esiin tullut selvitys uskonnollisesta vapaudesta. Siinä esitettiin, että koko maassa uskonnollisille ja yksityisille kouluille olisi sallittava oikeus kieltäytyä ottamasta oppilaakseen homoseksuaaleja.

Tiistaina The Sydney Morning Herald julkaisi uutisen, jossa kerrottiin, että uskonnollisille kouluille taattaisiin syrjinnän kieltävään lainsäädäntöön tehtävillä muutoksilla oikeus käännyttää pois opiskelijoita ja opettajia seksuaalisen suuntautuneisuuden, sukupuoli-identiteetin tai suhdestatuksen perusteella.

Keskiviikkona pääministeri sanoi nykylain jo mahdollistavan tällaisen syrjinnän. Australiassa jotkut osavaltiot sallivat nykyään uskonnollisille ja yksityisille kouluille oikeuden syrjiä hlbti-vähemmistöihin kuuluvia oppilaaksi ottamisessa. Valtion kouluissa syrjiminen on kielletty.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Virinneen keskustelun myötä nykyiseen syrjintälainsäädäntöön liittyvät aukot halutaan tukkia.

Uskonnollista vapautta koskeva Ruddock Report -nimellä tunnettu selvitys annettiin konservatiivisten parlamenttiedustajien vaatimuksesta tehtäväksi syksyllä 2017, ennen kuin Australia laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot. Taustalla oli näiden huoli uskonnon harjoittamisen vapauden heikentymisestä tasa-arvoisen avioliittolain voimaantulon vuoksi.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!