Gilbert & George: The Major Exhibition esillä Helsingin taidemuseo HAMissa talven yli

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1
The Major Exhibition -näyttelyn avajaistilaisuus järjestettiin torstaina 11. lokakuuta Helsingin Tennispalatsissa Helsingin taidemuseo HAMin näyttelytiloissa (kuva: JuhaniV)

Brittiläisen taiteilijaparin Gilbert & Georgen näyttely The Major Exhibition avautui Helsingin taidemuseo HAMissa perjantaina 12. lokakuuta. Näyttely jatkuu 24. helmikuuta 2019 asti. 

- Näyttely jatkaa HAMin linjaa, jossa esitellään kansainvälisesti merkittävien nykytaiteilijoiden yksityisnäyttelyitä.

Pariskunta kertoo tekevänsa taidetta tavallisille ihmisille. He myös toteavat, että jokaisella on lupa nähdä teoksissa mitä haluaa. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Gilbert & George eivät vain tee taidetta vaan ovat itse taiteensa keskeinen aihe ja ruumiillistuma. He kokevat olevansa yhdessä yksi taiteilija, joka katselee, kokee ja ylistää elämää oman, ainutlaatuisen näkemyksensä kautta. Gilbert & George ovat itse oma taideteoksensa, ja heidän elämänsä on taidetta.

The Major Exhibition koostuu yli 50 suurikokoisesta teoksesta vuosilta 1991–2016. Ne ovat esillä Tennispalatsin kaarihalleissa. Näyttelyn ovat kuratoineet Gilbert & George sekä HAMin amanuenssi Claire Gould. Suurin osa näyttelyn teoksista nähdään Suomessa nyt ensimmäistä kertaa. Näyttely on parin ensimmäinen merkittävä näyttelyn Pohjoismaissa kahteenkymmeneen vuoteen.

Taiteilijapariskunta Gilbert & George (kuva: JuhaniV)

Gilbert & George (s. 1943 ja 1942) tapasivat toisensa opiskellessaan St. Martin’s School of Art -taidekoulussa Lontoossa vuonna 1967 ja ovat siitä lähtien asuneet ja tehneet taidetta yhdessä, kerrotaan HAMin verkkosivuilla. Pariskunta kuuluu Ison-Britannian tunnetuimpiin taiteilijoihin.

1 kommenttia

Näyttely on saanut paljon huomiota julkisuudessa. Avajaisissa paikalla oli porukkaa ehkä 300 henkeä.