Guldankan 2018

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 2
Guldankan on Regnbågsankan-yhdistyksen antama tunnustus.

Suomen ruotsinkielisten hlbti-yhdistys Regnbågsankan on myöntänyt vuoden 2018 Guldankan-tunnustuksen. Sen saivat jaetusti Helsingin kaupungin nuorisotyöntekijä Nicole Stambej ja Espoon kaupungilla työskentelevä kirjastopedagogi Tobias Larsson.

Perusteena tunnustukselle mainitaan molempien toiminta Helsingin kaupungin nuorisopalvelujen vuonna 2015 alkaneessa UngPride-toiminnassa, ja joka viime vuodesta lukien on toiminut osana Happi toimintakeskusta. Palkittujen todetaan tehneen merkittävää työtä ruotsinkielisten hlbtiqa+ -nuorten hyväksi pääkaupunkiseudulla.

- Guldankan-tunnustuksella haluamme kiittää heitä panoksestaan ja samalla rohkaista muita kuntia tukemaan tällaista toimintaa keinona edistää hlbtiqa+ -nuorten hyvinvointia, sanoo Regnbågsankanin varapuheenjohtaja Aders Huldén.

Tunnustus jaettiin meneillään olevan Regnbågshelgen-viikonlopputapahtuman iltajuhlassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Tällaista sirpaloitumista tulisi vastustaa, mikä on meneillään. Minusta kaikki hlbtqi - nuoret tulisi laittaa yhteen oli sitten maahanmuuttaja tai kielivähemmistöön kuuluva. Nimenomaan se on merkittävä asia. Vaikuttaako tähän tämä projektirahoitus.

Kaikki voimat pitäisi yhdistää.
Olisi toki hyvästä, jos ruotsinkielinen ja suomenkielinen toiminta olisi lähempänä toisiaan.

Tässä olisi vastuuta etenkin Helsinki Priden järjestäjillä: ruotsin kielellä olisi oltava enemmän; ainakin virallisemmat puheet, julkilausumat, tiedotteet ja pride-lehti olisi syytä olla molemmilla kotomaisilla - ja englannilla sitten sijansa niiden ohessa. Viime kesänä tuntui, että monissa yhteyksissä englantia pursusi miltei suomen veroisena, ruotsin käytännössä jyräten.