Irakin merkittävä gay-aktivsti surmattu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

UkGayNews kertoo. että Irakin HLBTI-toiminnan koordinaattori on surmattu. Teon takana on ilmeisesti toinen kahdesta uskonnollisesta poliisijoukosta. Koordinaattori oli 27-vuotias, yliopisto-opiskelija. Hän vastasi turvakodeista nuorille homoille ja lesboille. Toiminallaan hän on pelastanut kymmenien ihmisten hengen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Irkain gay-ihmisten tilanteesta kertoo tänään Guardian-lehdessä englantilainen gayaktivisti Peter Tatchell. Viime viikkoina on kehuttu Irakin tilanteen parantuneen. Se ei kuitenkaan koske homoja ja lesboja. Islamilaiset kuolemanpartiot jahtaavat homoja ja taustalla on muslimipapisto, sellaiset kuin Moqtada al-Sair. Yksi näistä pappishahmoista, ajatolla Ali al-Asistani antoi fatwan, jonka mukaan lesbot ja homot on tapettava pahimmalla mahdollisella tavalla.

Lyhytelokuva Queer Fear – Gay Life, Gay Death in Iraq, tuottaja David Grey, kertoo synkällä tavalla monien homojen kohtalon. Filmi on tässä
http://uk.youtube.com/watch?v=uB7TcPGXlHY

Filmin julkaisemisen jälkeen tappamiset ovat jatkuneet entistä kiivaampina. Homot ja lesbot eivät ole pystyneet nauttimaan orastavasta demokratiasta. Tilanne on pahempi kuin Saddam Hússeinin aikana.

Myös YK:n raportit kertovat homojen ja lesbojen huonosta asemasta. Menossa on "seksuaalinen puhdistus". Peter Tatchell kertoo lehtiartikkelissaan, miten hänen irakilaiset ystävänsä ovat omin silmin nähneet, kuinka poliisiunivormuiset miehet tulevat pidättämään homoja. Sen jälkeen näistä ihmisistä ei ole kuultu mitään. Poliisi on todennäköisesti teloittanut heidät, tai sitten islamistiset kuolemanpartiot, jotka ovat soluttautuneet poliisin joukkoihin. Kadonneet olivat 27, Rafid 29, Hassan 24, Ayman 19 ja Ali 21. He kuuluivat Irakin maanalaiseen hlbti-liikkeeseen. He ovat raportoineet homojen murhista ja he ovat pitäneet suojataloja vaikeuksissa oleville homoille ja lesboille.

Islamistijoukot tunkeutuivat myös kahden lesbon kotiin. Nämä tapettiin, samoin heidän suojassaan ollut lapsi. Molemmat naiset kuuluivat hlbti-liikkeeseen ja he tarjosivat turva-asuntoa. Onneksi kukaan turvatti ei ollut tapahtumahetkellä kotona.

Suuri osa Irakista on poliisien ja kuolemantpartioiden kontrollissa. Shariaa tulkitaan kovimmalla mahdollisella tavalla. Kiellettyjä ovat läntinen pop-musiikki, shortsit ja farkut, alkoholi videot, homous, tanssiminen, sunni-nimi, naisilla liikkuminen ulkona ilman miestä, jne.

Lesbot ja homot eivät voi pyytää poliisin apua, koska poliisissa on soluttautuneina kuolemanpartioiden jäseniä, erityisesti Badr-joukoissa. Hallituksessa suljetaan silmät hirmutöille.