Laulaja Taylor Swift otti kantaa demokraattien puolesta - viittasi hlbti-vähemmistöjen asemaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Taylor Swidt vuoden 2018 American Music Awards -tapahtumassa (kuva: Jen Lowery / Splashnews.com / Lehtikuva)

Aiemmin poliittisista näkemyksistään vaiennut laulaja Taylor Swift, 28, on julkaissut Instagramissa kannanottonsa Yhdysvaltain 6. marraskuuta pidettäviä välivaaleja silmällä pitäen. Hän kertoo aiemmin vaienneensa poliittisista näkemyksistään, mutta viime vuosien elämäntapahtumiensa ja maailmassa tapahtuneiden asioiden vuoksi hän kertoo muuttaneensa mielensä. 

Instagramissa Swiftiä seuraa yli 110 miljoonaa ihmistä. Postauksen on lukenut keskiviikkoon mennessä noin 2 miljoonaa ihmistä.

Hän toteaa aina äänestäneensä ja jatkossakin äänestävänsä ehdokasta, joka turvaa ihmisoikeuksia ja taistelee niiden puolesta. Hän nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, ja toteaa että syrjintä seksuaalisen suuntautuneisuuden tai sukupuoleen liittyvien asioiden perusteella on väärin. Hän myös tuomitsee Yhdysvalloissa yhä elävän rasismin.

- En voi äänestää jotakuta, joka ei ole halukas taistelemaan kaikkien amerikkalaisten yhdenvertaisuuden puolesta, riippumatta ihonväristä, sukupuolesta tai siitä, ketä rakastavat. 

Tennesseen osavaltiossa äänestävä Swift toteaa, että niin paljon kuin hän haluaisikin naista äänestää, ei hän kuitenkaan voi äänestää senaattiin Marsha Blackburnia, joka on monien muiden hänen luettelmiensa asioiden lisäksi vastustanut hlbti-vähemmistöihin kuuluvien syrjintäsuojaa ja samaa sukupuolta olevien oikeutta avioliittoon. Sen sijaan hän kertoo aikovansa äänestää Phil Bredesenia senaattiin ja Jim Cooperia edustajainhuoneeseen, molemmat demokraatteja.

Swift kehottaa ihmisiä perehtymään ehdokkaisiin ja äänestämään sellaista, joka eniten edustaa omaa arvomaailmaa. Hän toteaa, että useimmat eivät löydä täydellisesti omaa arvomaailmaa vastaavaa ehdokasta tai puoluetta.

Swift on pysynyt vaitonaisena poliittisista näkemyksistään ja häntä on aiemmin kritisoitu siitä, ettei hän ole esimerkiksi ottanut kantaa Donald Trumpin presidenttiyteen.

Swiftin kannanotto sai myös presidentti Trumpin kommentoimaan asiaa toteamalla pitävänsä nyt Swiftin musiikista 25 prosenttia vähemmän. Ennen vuoden 2016 presidentin vaalia Trump kehui Swiftiä, kuten myös vuonna 2012. Taylor Swiftin avautuminen on kirvoittanut kriittisiä kommentteja muiltakin republikaaneilta.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

I’m writing this post about the upcoming midterm elections on November 6th, in which I’ll be voting in the state of Tennessee. In the past I’ve been reluctant to publicly voice my political opinions, but due to several events in my life and in the world in the past two years, I feel very differently about that now. I always have and always will cast my vote based on which candidate will protect and fight for the human rights I believe we all deserve in this country. I believe in the fight for LGBTQ rights, and that any form of discrimination based on sexual orientation or gender is WRONG. I believe that the systemic racism we still see in this country towards people of color is terrifying, sickening and prevalent. I cannot vote for someone who will not be willing to fight for dignity for ALL Americans, no matter their skin color, gender or who they love. Running for Senate in the state of Tennessee is a woman named Marsha Blackburn. As much as I have in the past and would like to continue voting for women in office, I cannot support Marsha Blackburn. Her voting record in Congress appalls and terrifies me. She voted against equal pay for women. She voted against the Reauthorization of the Violence Against Women Act, which attempts to protect women from domestic violence, stalking, and date rape. She believes businesses have a right to refuse service to gay couples. She also believes they should not have the right to marry. These are not MY Tennessee values. I will be voting for Phil Bredesen for Senate and Jim Cooper for House of Representatives. Please, please educate yourself on the candidates running in your state and vote based on who most closely represents your values. For a lot of us, we may never find a candidate or party with whom we agree 100% on every issue, but we have to vote anyway. So many intelligent, thoughtful, self-possessed people have turned 18 in the past two years and now have the right and privilege to make their vote count. But first you need to register, which is quick and easy to do. October 9th is the LAST DAY to register to vote in the state of TN. Go to vote.org and you can find all the info. Happy Voting! 🗳😃🌈

Henkilön Taylor Swift (@taylorswift) jakama julkaisu

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!