Laulaja Taylor Swift otti kantaa demokraattien puolesta - viittasi hlbti-vähemmistöjen asemaan

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Taylor Swidt vuoden 2018 American Music Awards -tapahtumassa (kuva: Jen Lowery / Splashnews.com / Lehtikuva)
Warning (2): file_get_contents(https://api.instagram.com/oembed?url=https%3A%2F%2Fwww.instagram.com%2Fp%2FBopoXpYnCes%2F&omitscript=1): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /storage/www/include/classes/Article/class_Article_Layout.php line 1249

Aiemmin poliittisista näkemyksistään vaiennut laulaja Taylor Swift, 28, on julkaissut Instagramissa kannanottonsa Yhdysvaltain 6. marraskuuta pidettäviä välivaaleja silmällä pitäen. Hän kertoo aiemmin vaienneensa poliittisista näkemyksistään, mutta viime vuosien elämäntapahtumiensa ja maailmassa tapahtuneiden asioiden vuoksi hän kertoo muuttaneensa mielensä. 

Instagramissa Swiftiä seuraa yli 110 miljoonaa ihmistä. Postauksen on lukenut keskiviikkoon mennessä noin 2 miljoonaa ihmistä.

Hän toteaa aina äänestäneensä ja jatkossakin äänestävänsä ehdokasta, joka turvaa ihmisoikeuksia ja taistelee niiden puolesta. Hän nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, ja toteaa että syrjintä seksuaalisen suuntautuneisuuden tai sukupuoleen liittyvien asioiden perusteella on väärin. Hän myös tuomitsee Yhdysvalloissa yhä elävän rasismin.

- En voi äänestää jotakuta, joka ei ole halukas taistelemaan kaikkien amerikkalaisten yhdenvertaisuuden puolesta, riippumatta ihonväristä, sukupuolesta tai siitä, ketä rakastavat. 

Tennesseen osavaltiossa äänestävä Swift toteaa, että niin paljon kuin hän haluaisikin naista äänestää, ei hän kuitenkaan voi äänestää senaattiin Marsha Blackburnia, joka on monien muiden hänen luettelmiensa asioiden lisäksi vastustanut hlbti-vähemmistöihin kuuluvien syrjintäsuojaa ja samaa sukupuolta olevien oikeutta avioliittoon. Sen sijaan hän kertoo aikovansa äänestää Phil Bredesenia senaattiin ja Jim Cooperia edustajainhuoneeseen, molemmat demokraatteja.

Swift kehottaa ihmisiä perehtymään ehdokkaisiin ja äänestämään sellaista, joka eniten edustaa omaa arvomaailmaa. Hän toteaa, että useimmat eivät löydä täydellisesti omaa arvomaailmaa vastaavaa ehdokasta tai puoluetta.

Swift on pysynyt vaitonaisena poliittisista näkemyksistään ja häntä on aiemmin kritisoitu siitä, ettei hän ole esimerkiksi ottanut kantaa Donald Trumpin presidenttiyteen.

Swiftin kannanotto sai myös presidentti Trumpin kommentoimaan asiaa toteamalla pitävänsä nyt Swiftin musiikista 25 prosenttia vähemmän. Ennen vuoden 2016 presidentin vaalia Trump kehui Swiftiä, kuten myös vuonna 2012. Taylor Swiftin avautuminen on kirvoittanut kriittisiä kommentteja muiltakin republikaaneilta.

Virhe median upotuksessa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!