Kreikkalainen homoaktivisti potkittiin Ateenassa kuoliaaksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Ryhmä miehiä potki kuoliaaksi loukkuun jääneen 33-vuotiaan homomiehen. Tapaus sattui perjantaina 21.9.2018 Ateenan Omonia-aukiolla. Tapahtuman taustat ovat vielä epäselvät. Kansainväliset uutistoimistot ovat kertoneet tapahtumasta.

Nbcnewsin uutinen ja pitempi video tapahtumasta

Homoyhteisössä uhria, Zak Kostopoulosia pidetään hlbtiq-aktivistina. Hän on esiintynyt drag-tähtenä nimellä Zackie Oh. Hän on myös kertonut avoimesti HIV-positiivisuudestaan informaatiokampanjoissa. Hänen ystävänsä Stavros Tsioros kuvaa kuollutta hlbt-yhteisön tärkeäksi esitaistelijaksi.

Video näyttää väkivallan rajuuden. Kostopoulos yrittää paeta jalokiviliikkeestä. Hän koettaa rikkoa oven lasin palosammuttimella. Kontallaan hän ryömii rikkoutuneen lasin läpi. Kun hän vihdoin pääsee kadulle, miesjoukko ympäröi hänet ja potkii kuoliaaksi. Potkijoiden joukossa on liikkeen omistaja.

Nyt selvitetään, mitä on tapahtunut.Media leimaa Kostopoulosin aseistetuksi huumetyypiksi ja varkaaksi. Omistajalla olisi sen mukaan ollut oikeus puolustaa omaisuuttaan. Omistajaa on jo kuultu oikeudessa. Toinen mies pidätettiin maanantaina.Kostopoulosin tunteneet pitävät huumesyyttelyä epäasiallisena. Yksi hlbt-aktivisti on tuntenut hänet vuosia ja sanoo, että Kostopoulos pakeni liikkeeseen – ei varastamaan vaan pakoon toisessa liikkeessä puhjennutta tappelua.. Hän oli aktivistin mukaan aseistamaton. Kun kaupan turvaovi lukkiutui, hän jäi loukkuun.

Poliisi oli lähellä, mutta ei ehtinyt väliin. CNN Greexce on kertonut, että vammat ovat vähäisiä eivätkä todennäköisesti ole kuoleman syy.

Kostopoulisin perheen asianajaja vetoaa videoon ja vaatii murhasyytettä potkijoille. Lauantaina oli 500 ihmisen protestimarssi väkivaltaisen tapahtuman takia.


Youtube-video: Kostopoulos

4 kommenttia

Kreikassa kesimääräinen ÄO on vain 92, joka on Euroopan alhaisimpia. Samaan Euroopan alhaisimpien sakkiin lukeutuvat myös Serbia, Romania, Puola, Valko-Venäjä, Ukraina ja Venäjä. Näissä maissa keskimääräinen ÄO on 5-10 pistettä Suomea alempi.
Tämä kuvastaa hyvin, minkälainen on homon asema Eurooppalaisissa yhteiskunnissa. Hänet voidaan tappaa kuin koiran, jos sille päälle sattuu. Hän on osaton eikä häntä suojele kukaan. Poliisi sanoi minullekin, että " sitähän sattuu ", kun minua potkittiin päähän erottajalla . Minua saa potkia päähän. Homomiehellä ei ole samaa viranomaisten suojaa kuin heteroilla on. Meitä pidetään vähempiarvoisena ihmisenä. Meitä arvotetaan sillä tavalla. Tämä tapahtuu kaikkialla! Mistä se kertoo? Se kertoo, millä lailla kansalaisia kasvatetaan ja mitä opetetaan ja millä tavalla media kohtelee meitä.

Omonia aukio eli rauhan aukio on tällaista syrjäytyneiden ja pikkurikollisten alue. Todennäköisesti siellä on halpaa asua. Siellä on myös näitä kreikkalaisia anarkisteja. Sinne ei poliisi mene. Kun minä kävin kreikassa ja olin siellä lähellä tätä aukiota, niin poliisi kehotti minua välttämään aluetta, koska sinne ei poliisitkaan mene. Näin tämän poliisin kadulla autonsa vieressä ja kysyin neuvoa.