Virolainen kapellimestari Erki Pehk ja Sinfonietta Rīga vierailevat nykytaiteen festivaalilla Budapestissa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006

Ensin hieman Budapestin kulttuurimaisemasta. Müpa Budapest on vuonna 2006 avattu kulttuurikeskus, joka tarjoaa klassista ja nykymusiikkia, jazzia, populaarimusiikkia, sirkusta, tanssia, jne. Müpa sijaitsee Rákócsi-sillan vieressä Budan puolella. Naapurina on kansallisteatteri, jonka homojohtaja Robert Alföldi savustettiin ulos 2012 Orbánin tultua valtaan.

Teatterinjohtaja savustsettiin ulos Unkarin kansallisteatterista

Tällä viikolla unkarilainen homouutissivusto iloitsee, että lokakuun 5. päivänä 2018 Müpaan saapuu vierailulle virolainen kapellimestari Erki Pehk ja Sinfonietta Rīga. Erki Pehk on merkittävä henkilö Viron hlbt-piireissä. Hän on 31-vuotias ja hänen yksityisyydestään kerrottiin mm. Öhtulehdessä vuonna 2011, kun hän oli presidentin vastaanotolla yhdessä läheisen ystävänsä kanssa..

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kapellimestari Pehk presidentin vastaanotolla

Ranneliikkeen uutinen miesparista presidentin vastaanotolla

Erki Pehk sanoi jo viisivuotiaana, että hänestä tulee joskus kapellimestari. Isä oli tunnettu kuoronjohtaja, pienen kylän suuri mies. Pehk on käynyt monesti Budapestissa ja muutama vuosi sitten hän kertoi homolehdelle mielikuviaan Budapestista ja roolistaan hlbtiq-liikkeessä.

Budapestia Pehk kehuu innostuneesti, ja hän pitää sitä erittäin kiinnostavana kaupunkina. Se on kaunis kaupunki, jossa aina tapahtuu jotain. Uusi haastattelu on luvassa, kun Pehk saapuu Budapestiin.

Konsertti on avajaiskonsertti nykytaiteen festivaalilla, jonka nimi englanniksi on CAFe Budapest Contemporary Arts Festival. Suomesta mukana festivaalilla on videotaiteilija Salla Tykkä, joka on saanut mm. mediataiteen AVEK-palkinnon vuonna 2016.

Budapestin nykytaiteen festivaalin ohjelma

Unkarilaisen homolehden uutinen vierailusta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!