Maailman turvallisimmat sateenkaarikaupunginosat: berliiniläiset hieman ymmällään uuden puhelinsovelluksen keräämistä arvioista

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • vaeltaja2006
  • 1

Viime viikolla julkaistiin tietoa maailman turvallisimmista homokaupunginosista. Kännykkäsovellus GeoSure laskee käyttäjien turvallisuusarvioita. San Franciscon Castro on turvallisin, Berliinin Nollendorf-alue kakkosena. Poliisiraportit arvioivat toisin.

GeoSuren perusteella on julkaistu viiden turvallisimman kaupunginosan lista: 1. The Castro San Francisco 2. Berliini-Nollendorf-alue 3. Amsterdam-keskusta 4. Eixample Barcelonassa 5. Tel Avivin Florentinin alue

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Samanlaisella ohjelmalla arvioitiin kolme vuotta sitten turvallisimmat kaupungit yksin matkustaville naisille.

Nyt kuitenkin Berliinissä asuvat pitävät tulosta outona, koska jo vuosia on puhuttu rikollisuuden lisääntymisestä homoalueella. Poliisi luokittelee Nollendorfin alueen Berliinissä kymmenen vaarallisimman alueen joukkoon. Erityisesti omaisuusrikokset, taskuvarkaudet, ryöstöt ja huumekauppa ovat viime vuosina voimakkaasti lisääntyneet. Berliner Morgenpostin mukaan keväästä 2016 kevääseen 2017 alueella oli 12 vakavaa homovihasta johtuvaa rikosta. Lisäksi oli yli 2000 varkautta, 167 vahingontekoa, 113 solvaamista, 70 ryöstöä ja 38 uhkailua.

GeoSure-ohjelmassa käyttäjät arvioivat kunkin alueen turvallisuuden ja sen, miten varuillaan alueella pitää olla. Alueella vakituisesti asuvat ja satunnaiset kävijät ilmeisesti arvioivat eri tavoin, ja ohjelmaa on syytä ”hienovirittää”.

1 kommenttia

Myöskinhän Amsterdamissa rikollisuus, varkaudet ja väkivalta ovat lisääntyneet kaikkiseltaan. Tosin ehkei niin erityisesti hlbtiq-turisteja kohtaan, vaan yleisesti.