Ruotsalainen julkaisu QX kehottaa: älä anna ääntäsi ruotsidemokraateille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Poikkeuksellisen vahvassa pääkirjoituksessa ruotsalaisen QX-lehden päätoimittaja Jon Voss analysoi eilen Ruotsin vaalitilannetta ja kehotti hlbtiq-äänestäjiä valitsemaan jonkin muun puolueen kuin Ruotsidemokraatit.

Pääkirjoituksessa muistutetaan, että arvokonservatiiviset tuulet ja kansalliskiihko puhaltavat ympäri maailmaa.Sosiaalisesti vastuullinen aika, vakaa demokratia ja solidaarisuus ovat uhattuina. Kansallismieliset ovat saaneet voittoja ainakin USAssa, Puolassa, Intiassa ja Unkarissa. Näissä maissa yritetään horjuttaa vallanjakoa. Vapaata tiedonvälitystä ja oikeusjärjestelmän riippumattomuutta on heikennetty. Kaikki tämä on uhkana vähemmistöjen asemalle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Huonommat ajat ovat palaamassa, mutta nyt varmaan pystytään paremmin puolustautumaan totalitaarista aatemaailmaa vastaan kuin 1920-30 -luvuilla. Silloin Saksassa ja muuallakin Euroopassa jahdattiin juutalaisia, ei-arjalaisia maahanmuuttajia, romaneja, homoja ja natsien poliittisia vihollisia. Saksasta haluttiin jälleen saksalainen maa, jossa heteroperhettä ja sukupuolirooleja arvostettiin.

Nyt Ruotsidemokraattien puolueohjelman alussa mainitaan: ”Me kannatamme lakia ja järjestystä, yhteisyyttä synnyttäviä traditioita, yhteiskuntaa ylläpitäviä instituutioita ja hyväksi todistettuja hyvin toimivia luonnollisia yhteisöjä: perhe ja kansakunta.”

QX:n pääkirjoituksen ohje on: äänestä ketä tahansa paitsi Rruotsidemokraatteja ja heidän kansallismielisiä iskujoukkojaan.

Miksi? On monta syytä. Ruotsidemokraatit ovat johdonmukaisesti ja aktiivisesti toimineet hbltiq-ihmisten tasa-arvopyrkimyksiä vastaan. Kun QX haastatteli maaliskuussa puolueen puheenjohtajaa Jimmy Åkessonia, hänelle osoitettiin, miten ruotsidemokraatit ovat olleet vastarinnassa hlbtiq-ihmisiä vastaan. Ttämä ihmetteli ja väitti, ettei hän muka ole lainkaan tietoinen siitä, että puolue on toiminut hlbtiq-ihmisiä vastaan. Oliko se hänelle muka yllätys?

Puolue sanoo, että se haluaa pitää välimatkaan natseihin ja natsimielisiin, mutta koko ajan vaalityön ympärillä hyörii natsimielisiä.

Ruotsidemokraatit haluavat pienentää maahanmuuttoon ja pakolaisiin käytetyt varat minimiin, mutta maassa on jo nyt suuri määrä pakolaisia. Jos heidät halutaan sysätä yhteiskunnasta syrjään, tai karkottaa maasta, sekään ei tule olemaan ilmaista. Pakolaiskysymys koskettaa vahvasti homo-, lesbo- ja transihmisiä, koska hlbt-pakolaiset ovat paenneet entisessä kotimaassaan esiintyvää syrjintää, uhkaa ja väkivaltaa.

Ruotsidemokraatit pyrkivät kärjistämään ristiriitoja. Se on ilmiö, joka on tuttu muistakin maista. Se tulee koskemaan hlbt-ihmisiä ja kaikkia muitakin vähemmistöjä, joiden ei katsota kuuluvan Ruotsiin kansaan. Esim juutalaisten asemasta on jo riidelty Ruotsissa. Ruotsidemokraattien tiedottajan mukaan he eivät kuulu Ruotsin kansan ”luonnolliseen yhteisöön” (naturliga gemenskaper i en nation).

Sen, joka äänestää Ruotsidemokraatteja on syytä tuntea, mitä on kirjoitettu puolueen ohjelmaan. On turhaa 20 vuoden kuluttua sanoa: ”Emme tienneet tätä”.

Nationalismi myrkyttää ja se toistuu, jos sitä ei torjuta ajoissa ja tehokkaasti.

Ne kaksi puoluetta, jotka panevat kapuloita rattaisiin

Sosiaalikonservatiivisia puolueita näissä vaaleissa on kaksi: Ruotsidemokraatit ja Kristillisdemokraatit.Molemmat ovat tehokkaasti panneet kapuloita rattaisiin, kun on päätetty hlbtiq-väestöä koskevista lakiparannuksista. Nämä puolueet tulevat saamaan yhteensä 20-30% äänistä.

Kristillisdemokraattien puoluejohtaja on kehunut, miten hänellä on ystäviä homojen ja lesbojen joukossa ja miten he voivat olla hyviä vanhempia. Mutta kuitenkin QXn haastattelussa Euro Priden aikaan hän voimakkaasti hyökkäsi sellaista ”sukupuolipuppua” vastaan, jossa tiukat sukupuoliroolit kyseenalaistetaan. Eurooppalaiset kristillisdemokraattiset puolueet ovat johdonmukaisesti vaikeuttaneet tasa-arvoista avioliittoa ja transihmisten elinolosuhteiden parantamista. Ruotsissakin Kristillisdemokraatit ovat vastustaneet uudistuksia, vaikka puolueen sisällä on ollut voimia, jotka ovat suhtautuneet myönteisesti hlbtiq-ihmisiin. Sillä tavoin puolueessa on säilynyt demokraattinen perusasenne.

Ruotsidemokraatit ovat onnistuneet lietsomaan vihaa poliitikkoja vastaan. Ne, jotka ovat menettäneet sosiaalista tai taloudellista asemaansa, tarttuvat ruotsidemokraattien viesteihin ja alkavat vihata vielä heikommassa asemassa olevia, tässä tapauksessa erityisesti pakolaisia. Koko Eurooppa on nyt vaikeuksissa, vaikka EU aikoinaan rakennettiin vastakohdaksi natsien joukkosurmille ja itäisen euroopan diktatuurien harjoittamalle terrorille.

Kaikissa muissa Ruotsin puolueissa elää usko sosiaaliliberaaliseen yhteiskuntaan, demokratiaan, avoimuuteen ja sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen. Juuri nyt taloudessa ja työelämässä tapahtuu suuria muutoksia ja ilmastokriisi on jo alkanut. Tässä tilanteessa tarvitaan demokratiaa ja oikeusvaltiota,.

On syytä muistaa, että kaikilla niillä puolueilla, jotka ovat parantaneet hlbtiq-ihmisten asemaa, on näissäkin vaaleissa enemmistö. Tähän joukkoon eivät kuulu Ruotsidemokraatit eikä sen sisarpuolueet.

- - - - -

Yllä olevaan artikkeliin on koottu pääkohtia QX:n eilisestä pääkirjoituksesta. Artikkelin kirjoittajasta Jon Vossista on ranneliike.netissä oma artikkeli vuodelta 2010

QX:n pääkirjoituksen laatijan Jon Vossin henkilökuva ranneliike.netissäViime vaaleissa kerrottiin, että Ruotsidemokraatit kiertelivät homobaareissa kalastelemassa ääniä. Nyt tällaisesta kalastelusta ei ole tietoja.
 

.

Suomen vaalikevät tulossa

Suomessa aletaan heti vuodenvaihteen jälkeen valmistautua uusiin eduskuntavaaleihin. Silloin Perussuomalaisilta ja Sinisiltä on kysyttävä samoja kysymyksiä, joita QX-lehti kysyi Ruotsidemokraattien Jimmy Åkessonilta ja muilta poliitikoilta kevään 2018 aikana. Ruotsidemokraatit eivät ole tukeneet ainoatakaan lakiesitystä, joka olisi parantanut hlbtiq-ihmisten elämää.

Jimmy Åkesson QX:n haastattelussa maaliskuussa 2018

6 kommenttia

Suomesta persuthan (jotka ovat kritisoineet ruotsin kielen asemaa Suomessa) ovat nyt olleet Ruotsissa ruotsidemokraattien vaalivalvojaisissa.
Ruotsidemokraatithan ovat vastustaneet suomenkielen opetusta Ruotsissa.
Joten yhteistyö aika keskinäis-hölmöä noilla siis.

Ruotsin vaaleissahan vaikuttaa nyt siltä että vain n. 17% ruotsalaisista on kiinnostunut ruotsidemokraattien radikaali-kristillis-natsi-nationalismi-ideologiasta.
Valtaosa ruotsalaisista tuntuu tietävän, miten perusruotsalasiet viikingit porhalsivat ympäriämpäri maahanmuuttopuuhissaan, joten maahanmuutto on hyvin ruotsalaista.
Nyt aamun valjettua ja Ruotsissakin pian valjetessa herätään seuraaviin tuloksiin:

Punavihreä blokki 40,6 prosenttia ja porvariblokki 40,3 prosenttia. On niin tiukilla, että vasta keskiviikkona lopullisista tuloksista voi sanoa aivan varmasti.

Sosiaalidemokraatit 28,4
Maltilliset (kokoomus) 19,8
Ruotsidemokraatit 17,6
Keskustapuolue 8,6
Vasemmistopuolue 7,9
Kristillisdemokraait 6,4
Liberaalit 5,5
Ympäristöpuolue 4,3

Kun Ruotsissa on vahva blokkijako punavihreisiin ja porvareihin, saavat blokeista irrallaan olevat Ruotsidemokraatit vaa'ankielenä huomattavan suuren vallan, oli lopulta voittaja ja hallituksen muodostaja kumpi blokki hyvänsä. Kyse on sitten siitä, miten hyvin hallitusta pyörittävä blokki onnistuu tulemaan toimeen toisen blokin tai jonkun siihen kuuluvan yksittäisen puolueen kanssa, varsinkin yksittäisissä lakihankkeissa. Vaikeaa siis on.

Ruotsissa demokratian ongelmanahan on vähän tuo blokkiajattelusta johtuva vähemmistöhallitus-meininki, varsinkin nyt, kun kumpikaan blokeista ei pääse kolmannen ison voiman vuoksi lähellekään 50 prosenttia.

Toinen särö ruotsalaisessa demokratiassa on puolue-eliitin merkitystä nostava suljettu listavaali. Kun kansalaiset äänestävät listaa, niin kansanedustajat eivät olekaan vastuussa äänestäjilleen, vaan puolueelle - ja vasta puolue kansalaisille.