Katolinen kirkko Kuubassa: samaa sukupuolta olevien avioliitot rikkaiden maiden "ideologista kolonialismia"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Katolinen kirkko on Kuubassa vedonnut kansalaisiin, ettei valmisteilla olevan uuden perustuslain avioliittoa koskevasta kohdasta poistettaisi viittausta kahteen eri sukupuoleen.

Vuodelta 1976 oleva perustuslaki on tarkoitus korvata uudella. Parlamentin hyväksymästä uudesta perustuslaista käydään julkisia keskusteluja, ja parlamentti käsittelee sen tuloksia loppuvuodesta. Kansan on määrä äänestää uudesta perustuslaista helmikuussa 2019. 

Mikäli parlamentin eli kansalliskokouksen heinäkuussa hyväksymä luonnos tulee aikanaan voimaan, on samaa sukupuolta olevien avioliittoja varten laadittava sen jälkeen omassa prosessissaan tarvittava lainsäädäntö. Avioliiton avaamista myös samaa sukupuolta oleville pareille on ajanut vahvasti väistyneen presidentin Raul Castron tytär Mariela Castro

Samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat perustuslakiuudistuksessa eniten julkista keskustelua herättänyt yksityiskohta. Katolinen kirkko on ilmaissut vastustavansa avioliiton avaamista samaa sukupuolta oleville pareille. Uutistoimisto AFP kertoi, että Santiago de Cuban arkkipiispan Dionisio García Ibáñezin elokuun lopussa julkaiseman pitkän kirjoituksen mukaan rikkaat maat pyrkivät "kulttuurisella imperialismilla" luomaan yhtenäiskulttuurin, joka noudattaa vain niiden omia käsityksiä. Myös evankelikaalit ovat ryhtyneet kampanjoimaan sitä, että avioliitton on vain miehen ja naisen välisenä liitto, perustelemalla asiaa Raamatun teksteillä. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!