Paavi: älkää tuomitko homoseksuaalia lastanne, psykoterapian avulla voi tehdä paljon

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1
Katolisen kirkon keskus on paavin hallitsema Vatikaani Roomassa

Paavi Francuscus kehotti rukoilemaan, olemaan tuomitsematta, keskustelemaan, ymmärtämään ja antamaan tilaa lapselle, jos huomaa tämän ehkä olevan homoseksuaali. Tämän lisäksi hän ohjasi vanhempia viemään lapsen psykiatrisen avun piiriin.

Paavin näkemys tuli ilmi lehdistötilaisuudessa hänen vierailtuaan Irlannissa ja toimittajan kysyttyä paavin viestiä niille vanhemmille, jota huomaavat lapsensa olevan mahdollisesti homoseksuaali.

Ensinnäkin rukoilkaa, älkää tuomitko, keskustelkaa, ymmärtää, antakaa pojallenne tai tyttärellenne tilaa.

Kun se näyttäytyy lapsuudessa, on psykiatrian avulla tehtävissä paljon sen selvittämiseksi, mistä on kyse. Kyse on jostain muusta, jos se näyttäytyy 20 vuotta myöhemmin.

Paavi myös lisäsi, että homoseksuaalisia taipumuksia esiin tuovan lapsen huomiotta jättäminen on "isyyden tai äitiyden virhe".

Vatikaani silotteli paavin puheita

Asiasta uutisoinut France24 kertoo Vatikaanin kuitenkin poistaneen myöhemmin virallisista julkaisuistaan viittauksen ohjaamisesta psykiatrisen avun pariin. Uutistoimisto AFP:lle Vatikaanin tiedottaja perusteli asiaa sillä, että paavi ei ollu tarkoittanut homoseksuaalisuuden olevan mielisairaus.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Katolinen kirkko opettaa, että homoseksuaaliset taipumukset eivät ole syntiä, mutta homoseksuaaliset teot ovat, ja homoseksuaalien olisi pyrittävä siveyteen. Vuonna 2013 paavi Franciscus sanoi, että kirkon pitäisi pyytää anteeksi sitä, miten se on kohdellut homoseksuaaleja.

Ensimmäinen paavin vierailu Irlannissa vuosikymmeniin

Paavi vieraili Irlannissa ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Edellisen kerran paavi Johannes Paavali II vieraili maassa vuonna 1979. Perinteisesti vahvasti katolisessa Irlannissa kirkon valta on rapistunut. Irlantilaiset hyväksyivät vuonna 2015 kansanäänestyksessä samaa sukupuolta olevien oikeuden avioliittoon, jota katolinen kirkko vastustaa. Samoin Irlannissa hyväksyttiin naisen oikeus aborttiin kirkon vastustuksesta huolimatta. 

Syyskuun loppupuolella paavi vierailee kolmessa Baltian maassa; katolisessa Liettuassa sekä maallistuneemmissa Latviassa ja Virossa.

1 kommenttia