Trump ja Putin Helsinkiin – ensimmäiset mielenosoitukset

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
Kaisaniemessä oli runsaassti sateenkaarilippuja

Trumpin ja Putinin huominen tapaaminen Helsingissä sai aikaan mielenosoitusten tulvan. Sunnuntaina järjestettiin Helsinki Calling, joka kokosi 2 500 ihmisoikeuksista huolestunutta kansalaista. Perussuomalaisten nuorten mielenosoitus Trumpin puolesta sai 60 kannattajaa liikkeelle. Kansainvälinen lehdistö seurasi kumpaakin mielenosoitusta.

Helsinki Calling kokoontui Kaisaniemen kentälle. Paikalla oli melko paljon sateenkaarilippuja. Melkein tuntui, että tässä oli ”pikku-Pride”. Keskeisiä aiheita eri kansalaisjärjestöjen kylteissä olivat mm. ilmastonmuutos, transihmisten kohtelu, maahanmuuttajien asiat ja aseidenriisunta. Joukko marssi Senaatintorille, missä oli puheita ja musiikkia.

Audio
Miksi on lähdetty mukaan mielenosoitukseen? Tässä muutama vastaus.

Senaatintorilla oli myös ulkomaisia kuvausryhmiä ikuistamassa tapahtumaa "jännästä perspektiivistä".

Perussuomalaiset nuoret Narinkka-aukiolla

Perussuomalaisten nuorten mielenosoitus NarinkkatorillaTrumpin puolesta oli pieni, mutta värikäs. Monet ulkomaiset tv-kanavat haastattelivat ja keräsivät videomateriaalia. Perussuomalaisten nuorten edustajiston puheenjohtaja alkupuheessaan tarttui heti perussuomalaisten hellimään ja halveksimaan aiheeseen: sukupuoli ja transihmiset. Halveksunta jatkui kuin ennen vanhaan Soinin aikaan: on tärkeämpääkin tekemistä kuin pohtia transsukupuolisten ongelmia.

Perussuomalaisia nuoria ei huolestuta se, että Trumpin viimeviikkoinen tuomari-nimitys Korkeimpaan oikeuteen voi johtaa aikaa myöten aborttioikeuden kaventamiseen ja muutoksiin homojen ja lesbojen avioliitto-oikeudessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kuvissa näkyy Amerikan symboleja, Saksan tv:n kakkoskanavan ZDF:n haastattelutilanne ja ns. Odinin sotureita.

Audio
Perussuomalaissten nuorten edustajiston puheenjohtajan tervetulotoivotuksissa kyseenalaistettiin transihmisten oikeudet.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!