Queerstavi Pride 2018 -tapahtuman kulkueessa marssi noin sata ihmistä

  • Uutinen
  • Pride
  • Mikko Kivinen
  • 1
Queerstavi Priden kulkueessa käveli noin sata osallistujaa helteisessä ja aurinkoisessa säässä. (Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

Kustavissa kolmatta kertaa lauantaina 14. heinäkuuta järjestetty Queerstavi Pride-tapahtuma keräsi hieman vajaan sata henkeä kulkueeseen.

Pridekulkue alkoi järjestäytyä kello 14.00 helteisessä ja aurinkoisessa kelissä Kustavin Sale Majakan edustalla ja lähti liikkeelle hieman klo 15 jälkeen.

Tapahtuman teemana oli tänä vuonna #metoo -kampanjan innoittamana seksuaalioikeudet. Queerstavi Priden teeman viestinä oli, että seksuaalioikeudet ovat ihmisoikeuksia, ja kaikilla on yhdenvertainen oikeus mm. omaan seksuaalisuuteensa ja asiallisiin seksuaaliterveyspalveluihin paikasta riippumatta.

Queerstavi Pride 2018 kokoontui Kustavin Sale Majakan edustalla klo 14. (Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)
Queerstavi Pride 2018 kulkue. (Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

Teeman mukaisesti Queerstavi Priden yhteydessä tarjottiin mahdollisuus varata aika luottamukselliseen, ilmaiseen keskusteluun seksuaalineuvojan kanssa. Seksuaalineuvojana tapahtumassa työskentelevän Pauliina Liuksen mukaan useampi ihminen kävi keskustelemassa asioista kulkueen kokoontuessa, vaikka varsinaisia ajanvarauksia ei tehty.

Queerstavi Priden kulkueen kokoontuessa seksuaalineuvoja Pauliina Lius opastaa miten tehdään kondomista suuseksisuoja. (Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

Queerstavi Priden pääjärjestäjä Eerika Salmisen mukaan on tärkeää, että Kustavissakin asuvilla seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla ihmisillä on yhdenvertaiset mahdollisuudet esimerkiksi seksuaaliterveyspalveluihin.

Queerstavi Priden pääjärjestäjä ja Queerstavi Pride ry:n puheenjohtaja Eerika Salminen. (Kuva: Mikko Kivinen/ranneliike.net)

Salmisen mukaan Kustavin kunta ei toistaiseksi ole ollut mukana Queerstavi Pride -tapahtumassa. Toive kuitenkin on, että tällainen yhteistyö tulevina vuosina pystyttäisiin järjestämään. 

Queerstavi Priden taustalla toimii tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhdistys nimeltään Queerstavi Pride ry. Stean pienyhdistysrahoitusta tänä vuonna saanut yhdistys tarjoaa Kustavissa asuville myös seksuaalineuvontaa. Queerstavi Pride ry perustettiin Eerika Salmisen mukaan viime vuoden lopussa. Salminen toimii myös yhdistyksen puheenjohtajana.   

Salmisen mukaan tapahtumaa järjestävä työryhmä on kuitenkin varsin pieni.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Saa tulla mukaan tekemään Queerstavi Prideja ensi vuodelle, Salminen naurahtaa.

Kulkueen jatkopaikkana toimi kahvila-ravintola Sualane. Loppuillan ohjelmassa oli sateenkaarilipunnosto, juhlapuheita ja feminististä stand uppia. 

Queerstavi Pride 2018 Facebook-tapahtuman sivu

Queerstavi Priden Facebook sivu

1 kommenttia

Kiva lukea hinosti onnituneesta tapahtumasta, jolla on todella riemastuttava ja hieno nimi Queerstavi Pride. Järjestäjille parhaat onnitteluni!