Näyttelijä Tab Hunter on kuollut

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Hollywood-näyttelijä Tab Hunter (alkuperäiseltä nimeltään Arthur Andrew Kelm) kuoli 9. heinäkuuta 86-vuotiaana sydänkohtaukseen. Hunterin puoliso Allan Glaser on vahvistanut asian Variety-julkausulle

Hunterin näyttelijän ura alkoi 1950-luvulla. Näyttelijän työn lisäksi Hunter tunnetaan myös laulajan urastaan. Hunterilla on tähti Hollywood Walk of Famella.

Uransa alkupuolella Hunterin seksuaalisesta suuntautuneisuudesta kulki huhuja, ja ne aiheuttivat ongelmia roolien saamisessa. Huhuja yritettiin vaientaa naissuhde-kulisseilla. Todellisuudessa Hunter seurusteli ainakin näyttelijä Anthony Perkinsin ja taitoluistelija Ronnie Robertsonin kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hunterin homoseksuaalisuus ja sen peittely tuli julkiseen tietoon vuonna 2005 julkaistun Tab Hunter Confidential: The Making of a Movie Star -muistelmateoksen myötä. Kirjasta tehtiin myös dokumenttifilmi, jonka tuotti Hunterin puoliso Allan Glaser. 

Tab Hunter, Hollywoodin homolegenda on poissa

1 kommenttia

Parhaiten Tab Hunter ehkä muistetaan Polyester elokuvasta, jossa hän näyttelee Divinen lipevää ja pettävää kosijaa. Elokuva oli hänelle comeback kuin myös kaapista ulostulo. John Watersin 1970-luvun kultakauden päättävä musta komedia filmattiin Odoramana.