Kajaanissa vietettiin lauantaina Kainuu Pride -tapahtuman puistopiknikkiä

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • Martu Väisänen

Kolmas kerta järjestettävä Kainuu Pride on jo vakiintunut Kajaanin kesän ohjelmistossa. Kainuun Seta ry:n järjestämä tapahtuma vetää vuosi vuodelta entistä enemämän ihmisiä juhlistamaan Suomen kesää ja yhdenvertaisuutta. Yhden pridejärjestäjän Anne Kemppaisen mukaan järjestelijät aloitettiin syksyllä 2017 vapaaehtoistoimin ja helmi-maaliskuussa hommiin alattiin ”tolukummin”.

Järjestelyissä on ollut aktiivisesti mukana alle 10 henkilöä mutta kun ihmisiä alkoi ilmaantumaan toimintaan mukaan niin pride laajenikin usempipäiväiseksi sisältäen mm vertaistapaamisia, sateenkaarimessun sekä toivotun iltajuhlan. Talkoolaiset toivat mukanaan ideoita ja hommat järjestyivät kuin itsestään ja luontevasti. 

Lauantaina puistojuhlassa oli noin 300 henkilöä.  Tanssi, runo sekä lauluesitykset viihdyttivät iloista pridepinkikkiä ja eikä uhkaava sadekaan tullut kastelemaan prideyleisöä.

Kemppaisen mukaan pride on otettu hyvin vastaan. Yksikään yhteistyökumppani jolta tukea on kysytty ei ole kieltäytynyt yhteistyöstä ja näin tämäkin asia kertoo siitä että yhdenvertaisuuden sanoma alkaa menemään myös Kainuuseen ja ihmisten asenteisiin positiivisella tavalla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!