Iso-Britannia suunnittelee eheytystoiminnan kieltämistä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Isossa-Britanniassa suunnitellaan lakia, jolla kiellettäisiin ns. eheytysterapiat, eli toiminnan, joilla pyritään muuttamaan seksuaalista suuntautuneisuutta tai sukupuolen kokemusta lähinnä uskonnon avulla.

Ison-Britannian hallitus on julkaissut laajan suunnitelman hlbti-vähemmistöihin kuuluvien kohtaaman syrjinnän vähentämiseksi.

Metro UK kertoo, että taustalla on hlbti-vähemmistöille tehty laaja kyselytutkimus, johon tuli yli 100 000 vastausta. Kaksi prosenttia vastanneista kertoi saaneensa jonkinlaista eheytyshoitoa ja noin viisi prosenttia oli kieltäytynyt, kun sellaista oli tarjottu.

Hallituksen toimintasuunnitelmassa todetaan, että eheytysterapiat kieltävää lakiehdotusta edistetään. Eheytystoiminnan katsotaan olevan väärin, eikä niiden haluta enää jatkuvan. Niiden markkintointi, tarjoaminen ja harjoittaminen on suunnitelmissa kieltää. PinkNews kertoo, että kielto koskisi myös uskonnollisia yhteyksiä.

- Tavoitteenamme on suojella ihmisiä, jotka ovat vaarassa tulla vahingoitetuksi tai joutua väkivallan uhriksi, olipa kyse sitten lääketiteellisestä, kaupallisesta tai uskonnollisesta yhteydestä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Euroopassa Malta on kieltänyt lailla eheytysterapiat. Suomessa esimerkiksi Seta vaatii kaiken eheytystoiminnan kieltämistä. Maailman terveysjärjestö WHO on todennut eheytystoiminnan olevan haitallista.

Suomessa on puhuttu puoskarilain laatimisesta, jolla suitsittaisiin ns. uskomushoitoja. Puoskarilainsäädännön laatimista Suomeen ajavat myös Kristillisdemokraatit, mutta puolue ei katso, että eheytystoiminta olisi luonteeltaan uskomushoitoa.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!