Yhdysvaltalainen ammattilaisjalkapalloilija kertoi homoseksuaalisuudestaan

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren

Pohjois-Amerikan jalkapallon MLS-liigassa Minnesota United -joukkueessa pelaava Collin Martin kertoi kesäkuun lopussa Twitter-tilillään olevansa "avoimesti homo pelaaja MLS-jalkapalloliigassa". Hän totesi kesäkuun olevan pride-kuukauden, ja hän kertoo pelaavansa ylpeänä priden puolesta, avoimesti homona miehenä.

Kuusi kautta liigassa pelannut Martin kertoi viestissään, että hänen perheensä, ystävänsä ja joukkuetoverinsa ovat tienneet hänen homoseksuaalisuudestaan jo vuosia. Hän toteaa kohdanneensa ystävällisyyttä ja hyväksyttävää kaikkialta liigasta, ja se on hänen mukaansa helpottanut kaapistatuloa. Viestissään hän kiittää joukkuetovereitaan saamastaan tuesta.

- Kokemukseni valossa ammattilaisurheilijana haluan rohkaista muita ammatikseen pelaavia, että urheilupiireissä heidät otetaan sydämellisesti vastaan, kirjoittaa Martin tunnisteella #soccerforall varustetussa Twitter-viestissään.

Major League Soccer (MLS) on Yhdysvalloissa ja Kanadassa pelattavan jalkapallon ammattilaisliigan korkein sarjataso. 

Jalkapallo ei kuulu USA:n suosituimpiin urheilulajeihin, vaikka sen suosio onkin kasvanut tämän vuosituhannen puolelta erityisesti nuorten parissa. Maan merkittävimmät joukkuelajit ovat ovat amerikkalainen jalkapallo (ammattilaisliiga NFL), baseball (MLB) ja koripallo (NBA). Myös jääkiekko (NHL) ohittaa selvästi jalkapallon suosiossaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!