Sateenkaariparien yhteinen hääkuva Tuomiokirkon portailla

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 1
Hääkuvaan tuli yli 40 pariskuntaa.

Perjantaina iltapäivällä yli 40 samaa sukupuolta olevaa pariskuntaa oli mukana, kun otettiin yhteinen hääkuva Helsingin Tuomiokirkon portailla. Lyhyessä juhlatilaisuudessa luettiin entisen ja nykyisen arkkipiispan tervehdykset.

Avioliitto-oikeus saatiin 1.3.2017. Ensimmäisen vuoden aikana väestörekisterikeskus kirjasi yhteensä 1884 avioitunutta pariskuntaa. Uusia tulee koko ajan. Avioliitot solmittiin pääasiassa muualla kuin kirkoissa. Nyt kokoonnuttiin kirkon portaille vertauskuvallisesti odottelemaan kutsua sisään.

Kisapappina tunnettu Leena Huovinen juonsi lyhyen tilaisuuden. Kova tuuli sai ihmiset pitelemään kiinni hatuistaan. Kun yhteislauluna laulettiin Akselin ja Elinan häävalssia, aurinko pilkisti pilvien välistä ja loi lisää lämpöä tilaisuuteen. Tuulikin tyyntyi.

Audio
Kovan, myrskyisän tuulen puhaltaessa luettiin arkkipiispojen terveiset.

1 kommenttia

Onpas se nurinkurista etteivät nuo maahanmuuttaja-uskonnot, evlutit ja muut, usko rakkauteen ja Suomen avioliittolakiin ja perinteisiin, kuten tekee suomenuskon perinteitä vaaliva Karhun kansa -uskonyhteisö, joka ilmoitti jo hyvissä ajoin ennen 1.3.2017 että se vihkii avioliittoon yhdenvertaisesti kaikkia Suomen avioliittolain mukaisia aviopareja. Karhun kansan kahdella jäsenellä on avioliittoon vihkimisoikeudet ja Karhun kansalle laupiaasti riittää että avioparista edes toinen kuuluu Karhun kansaan, perinteisen polyteistiseen suomenuskon vaalijauskontokuntaan.