Aito avioliitto ry palkitsi oriveteläisiä kaupunginvaltuutettuja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Aito avioliitto ry antoi Lapsen oikeuksien päivänä huomionosoituksen oriveteläisille kaupunginvaltuutetuille, jotka keväällä jättivät valtuustoaloitteen, jossa vastustettiin sukupuolen moninaisuuden esilläpitoa kouluopetuksessa.

- Vuoden 2019 kunniamaininta menee Oriveden kaupunginvaltuutetuille Sami Kymäläinen (ps), Pekka Tuhkanen (kesk), Kirsi Mäkinen (kd), Jussi Viljanen (kok), Henry Ingraeus (kok), Kimmo Vihusaari (kok) ja Sebastian Toukola (kok), todetaan Aito avioliitto ry:n tiedotteessa.

Aito avioliitto ry:n mukaan "kaupunginvaltuutetut ovat esimerkillisesti ja rohkeasti puolustaneet totuudenmukaista sukupuolikäsitystä kaupungin päätöksenteossa, hallinnossa ja kouluopetuksessa". Lisäksi yhdistys katsoo, että "valtuutetut ovat aloitteellaan tukeneet lasten ja nuorten kasvurauhaa sekä vanhempain oikeuksia".

Huhtikuun lopulla kaupunginhallitus totesi yhtyvänsä kaupunginvaltuuston hieman aiempaan toteamukseen siitä, että sukupuolirooleja käsitellyt valtuustoaloite on yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolain vastainen, ja että se ei aiheuta enempää toimenpiteitä.

Keväällä 2019 joukko oriveteläisiä kaupunginvaltuutettuja antoivat valtuustoaloitteen, joka oli otsikoitu "Aloite terveiden sukupuoliroolien tukemisesta Oriveden kaupungin toiminnassa". Sukupuolen moninaisuuden kyseenalaistavassa aloitteessa esitettiin huoli siitä, että "nyky-yhteiskunnan myllerryksessä" olisi unohtumassa "perustavaa laatua oleva totuus" siitä, että "tytöt ovat tyttöjä ja pojat poikia".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja. Lisäksi allekirjoittajina on kuusi muuta valtuutettua, jotka edustavat keskustaa, kristillisdemokraatteja ja kokoomusta.

Aloitteessa todettiin, että perussuomalaisten valtuustoryhmä on huolissaan lisääntyneestä sukupuolineutraaliuden ja "sukupuoli on kokemus" -ajattelumallin lisääntymisestä Oriveden kaupungissa. Esimerkiksi nostettiin se, että elämänlaatulautakunta on poistanut vuoden tyttö/poikaurheilijan palkinnon, aloitteen mukaan ideologisin perustein. Lisäksi esitettiin huoli siitä, että kouluissa on kerrottu sukupuolineutraalisuutta ja kokemukseen perustuvaa sukupuolisuutta tukevia väittämiä.

Aito avioliitto ry vastustaa hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaista asemaa

Aito avioliitto ry perustettiin vuonna vuonna 2015 edistämään ns. Aito avioliitto -kansalaisaloitetta, jolla pyrittiin kumoamaan eduskunnan vuonna 2014 hyväksymä tasa-arvoinen avioliittolaki. Eduskunta kaatoi lopulta Aito avioliitto -aloitteen äänin 120-48.

Sittemmin yhdistyksen piiristä on vahvasti kyseenalaistettu esimerkiksi yksilön oikeus tulla tunnustetuksi omakseen kokemassa sukupuolessa, samoin on kritisoitu seksuaalisen ja sukupuolen moninaisuuden tuomista esiin kouluopetuksessa.

Yhdistyksellä on yhteyksiä eri puolilla Eurooppaa toimiviin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisutta vastustaviin uskonnollis-konservatiivisiin järjestöihin. Kun Aito avioliitto ry perustettiin, kertoi se asiaa käsittelevässä lehdistötiedotteessaan, että yhteisessä rintamassa on mm. Yhdysvalloissa toimiva Mass Resistance. Se on luokiteltu homovihajärjestöksi. Aito avioliitto ry:llä on yhteistyösopimus ranskalaisen La Manif Pour Tous -liikkeen kanssa, jonka kanssa se käyttää esimerkiksi samaa graafista ilmettä.

Aito avioliitto ry edisti Suomessa lopulta rauennutta "Äiti, isä ja lapset – Eurooppalainen kansalaisaloite avioliiton ja perheen suojelemiseksi" -nimistä EU-kansalaisaloitetta. Aloitteella haluttiin rajata sateenkaariperheet perhemääritelmän ulkopuolelle EU:n lainsäädännössä ja käytännöissä.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!