Veikkausliigassa pelataan homofobian vastainen kierros 29.–30.6.

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
Osana Respect-kampanjaa Veikkausliigan otteluissa otetaan kantaa yhdenvertaisuuden puolesta kierroksella 29.-30. kesäkuuta (kuva: Veikkausliiga)

Veikkausliigan kierros perjantaina 29.6. ja lauantaina 30.6. pelataan homofobian vastaisena teemakierroksena. Kierros liittyy Veikkausliigan pitkäaikaiseen Respect-teemaan, joka tuo esille kunnioituksen ja yhdenvertaisuuden merkitystä. Teemakierrkoksen toteuttavat yhteistyössä Veikkausliiga, Jalkapallon Pelaajayhdistys ja Seta.

Lauantaina 30. kesäkuuta järjetetään Helsinki Pride 2018 -viikon päätapahtumat.

Kierroksella joukkueiden kapteenien käyttämissä kapteeninnauhoissa on sateenkaariväritys. Sateenkaarikengännauhoilla muistutetaan, että urheilussa – sekä kentällä että katsomossa – jokaisen tulee saada olla oma itsensä ilman pelkoa syrjinnästä.

- Jalkapallo kuuluu kaikille, mutta syrjintä ei kuulu jalkapalloon. Veikkausliiga on avoin sarja, ja myös arvomaailmamme on avoin. Tästä viestistä haluamme teemakierroksilla muistuttaa ja haastamme samalla myös muut lajit ja sarjat rohkeasti tunnustamaan väriä, kommentoi Veikkausliigan viestintäpäällikkö Pyry Waltari.

- Hienoa, että Veikkausliiga on jo aikaisemmin huomioinut logossaan sateenkaarivärit Helsinki Priden aikana ja tuleva homofobian vastainen kierros on tärkeää jatkumoa urheilun yhdenvertaisuuden ja avoimemman ilmapiirin edistämiseksi. Jokaisen tulisi tuntea itsensä tervetulleeksi kentille ja katsomoihin aidosti omana itsenään. Tänä vuonna on ollut myös hienoa nähdä, että useat jalkapalloseurat muun muassa naisten liigassa ja ykkösessä sekä miesten ykkösessä ja kakkosessa ovat käyttäneet sateenkaariväritteistä kapteeninnauhaa ja antaneet tukensa syrjinnän vastaiselle työlle, kertoo Jalkapallon Pelaajayhdistyksen hallituksen jäsen Ilari Äijälä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Urheilun pitää kuulua kaikille niin kentillä kuin katsomoissa. Valitettavasti näin ei vielä ole, vaan syrjinnän pelossa moni arastelee olla oma itsensä urheiluareenoilla ja katsomoissa kuuluu homofobisia solvauksia. Tarvitsemme urheilun parissa näkyviä ja kuuluvia kannanottoja siitä, että syrjintä ei ole sallittua. Veikkausliigan homofobian vastainen teemakierros on erittäin tärkeä aloite yhdenvertaisuuden puolesta. Toivomme, että se haastaa myös muut urheilutoimijat toimimaan äänekkäästi seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuolen moninaisuuteen kohdistuvaa fobiaa vastaan eri lajien piirissä, sanoo Setan puheenjohtaja Viima Lampinen.

Kierrkoksella pelattavat ottelut ovat perjantaina 29.6. TPS – IFK Mariehamn ja FC Lahti – HJK sekä lauantaina 30.6. FC Honka – RoPS, Ilves – FC Inter, KuPS – SJK ja PS Kemi – VPS.

Jo alkuvuodesta 2014 Veikkausliiga otti selkeän kannan yhdenvertaisuuden puolesta, kun se osallistui suomalaiseen urheilun hlbti-tasa-arvoa edistävään Straight Star Ally (SSA) -hankkeeseen olemalla Tasavertaisen Urheilun Lupaus (TAULU) -periaatelupauksen ensimmäinen allekirjoittaja. Lupauksen allekirjoittajat sitoutuvat kolmeen tasa-arvoa lisäävään periaatteeseen.

Teema on esillä myös syyskuussa pelattavalla Punainen kortti rasismille -teemakierroksella.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!