Muistitietoa hlbti-aihepiirin unohtumattomista hetkistä kerätään Työväen Arkiston kokoelmiin

  • Uutinen
  • Yleiset
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 2

Työväen Arkiston muistitietotoimikunta kerää kokoelmiinsa eri ikäisten ihmisten muistoja siitä, millaista kokemuksia heillä on sukupuolen tai seksuaalisen moninaisuuden kanssa elämisestä, tai sukupuoli- tai seksuaalivähemmistöön kuuluvien henkilöiden tukena tai liittolaisena olemisesta. 

Muistoja kerätään sekä unohtumattomista henkilökohtaisista kokemuksista että yleisemmistä merkityksellisistä tapahtumista ja kohtaamisista niin kasvokkain kuin virtuaalisestikin.

Keruussa luvataan tilaisuutta muistella kaikkiaan neljää yksittäistä tapahtumaa, jotka ovat jääneet niin unohtumattomasti mieleen, että niihin on tullut palatuksi muistoissa useamman kerran. 

Merkittävät kokemukset voivat olla yhtä hyvin myönteisiä kuin kielteisiäkin, ja ne voivat koskea sekä henkilökohtaista elämää että yhteiskunnallisia tapahtumia, tai kumpaa hyvänsä. 

- Yhdenkin muiston lähettäminen on parempi kuin ei yhdenkään!

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kysely on auki 1.6. - 30.11.2018 osoitteessa unohtumattomathetket.fi. Tänä aikana lomakkeella, sähköpostitse tai kirjeitse saapuneet vastaukset taustatietoineen arkistoidaan sellaisinaan Työväen Arkiston muistitietokokoelmiin tutkijoiden käytettäväksi. Projektiin voi tutustua myös sen Facebook-sivulla. Muistitiedon keruuseen osallistuneiden kesken arvotaan myös palkintoja.

Päivitys 20.10.: muistitiedon keruuta on jatkettu marraskuun loppuun.

2 kommenttia

Mietin, mikä olisi. Ehkä lukion suomen opettajasta, joka kirjoitutti kotiaineen teemalla "Millaista on olla erilainen". Kyseinen opettaja jyväskyläläisessä lukiossa oli jotenkin päässyt minusta selville ja nälvi erilaisin kohteliain sanakäänteinen ne kolme lukiovuotta. Jos olisin jotenkin ottanut asian esille, opettaja olisi voinut vaikkapa kostaa ylioppilaskirjoituksissa. Mutta antoi kuitenkin sitten ällän. - Mutta löysin sen aineen viime vuonna. Yllätyin, kuinka analyyttisesti olin aiheeseen tarttunut. .
Tuossa tarinassa on ainetta muistitietopankkiin. Ja jos tuo aine liittyi käsiteltävään aihepiiriin (ymmärsin niin), niin silläkin on varmasti historiallista arvoa.