Helsingin kaupunki ja Posti näkyvästi mukana Helsinki Pride -viikolla

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Kuva Helsinki Pride 2017 -kulkueen järjestäytymisestä.

Posti kertoo osallistuvansa kesäkuun lopussa vietettävään Helsinki Pride -viikkoon koristelemalla parikymmentä Helsingin keskustassa sijaitsevaa kirjelaatikkoa sateenkaaren väreillä. Asiasta kerrotaan postin Sealed with Pride -sivustolla.

- Posti on yksi Suomen suurimmista yritystyönantajista ja olemme ylpeitä monimuotoisesta sekä osaavasta henkilöstöstämme. Yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja ihmisoikeuksien toteutuminen arjessamme ja niiden edistäminen koko yhteiskunnassa ovat meille tärkeitä asioita. Näihin sitoudumme myös meidän kaikkien postilaisten toimintaohjeissa. Meille työnantajana on tärkeää, että jokainen postilainen tulee hyväksytyksi sellaisena kuin on ja tuntee olevansa tärkeä osa työyhteisöämme, toteaa Postin vastuullisuusjohtaja Noomi Jägerhorn.

Posti on kesän 2018 Helsinki Priden support-kumppani.

Myös Helsingin kaupunki osallistuu pride-tapahtumaan.

Helsingissä kaupungintalon lisäksi esimerkiksi HAM, Töölön kisahalli, Uimastadion, kulttuuritalot ja monet kirjastot liputtavat Priden kunniaksi pride-viikon ajan. Helsingin kaupunki osallistuu myös pride-kulkueeseen kuorma-autolla, joka on kulkueen viimeinen. Pormestarikunta ja muu kaupungin edustus matkaa kaupungin liikelaitos Staran ympäristöystävällisellä kuorma-autolla, joka kulkee jätteistä ja tähteistä valmistetulla biopolttoaineella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Helsingin tavoitteena on olla maailman toimivin kaupunki ja hyvä koti jokaiselle. Helsinki Pride -tapahtuma nostaa esille tähän liittyviä tärkeitä teemoja, tarjoaa merkityksellisiä kohtaamisia, pitää meteliä keskeisistä epäkohdista, luo elävää kaupunkikulttuuria ja kaiken tämän lisäksi onnistuu vielä pitämään hauskaa – kunpa kaupunkiorganisaatiokin osaisi aina olla näin monipuolisesti aikaansaava, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

- Helsinki Pride juhlistaa ja alleviivaa, että hyvä kaupunki on sellainen, jossa jokainen meistä voi elää täyttä elämää. Valitettavasti syrjintä ja jopa väkivallan uhka on yhä osa monen vähemmistöön kuuluvan elämää. Osallistumalla Prideen me viestimme, että kaikki helsinkiläiset ovat tervetulleita meidän palveluidemme pariin ja kaupungille töihin. Yhdenvertainen Helsinki on samanaikaisesti toimivampi, hauskempi, houkuttelevampi ja fiksumpi, kommentoi kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Myös Taksi Helsinki on mukana Helsinki Pride 2018 -viikolla. Yritys kertoo myös kouluttaneensa kuljettajia kohtaamaan hlbti-vähemmistöihin kuuluvia asiakkaita.

Helsinki Pride -tapahtumaa vietetään juhannuksen jälkeisellä viikolla 25.6.-1.7.2018.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!