Iina Karinen on Miss Gay Finland 2018

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
Vasemmalta: kolmanneksi sijoittunut Eva Nissinen, toiseksi sijoittunut Nelly Salo, Miss Gay Finland 2018 Iina Karinen ja yleisön suosikki Anni Nyberg (kuva: Karo Holmberg)

Iina Karinen on Miss Gay Finland 2018. Järjestyksessään kuudes Miss Gay Finland valittiin Helsingissä ravintola dtm:ssä perjantaina-iltana 15.6.2018.

23-vuotias Karinen asuu Helsingissä ja opiskelee klinikkaeläinhoitajaksi. Hän sairastaa MS-tautia, ja siksi sydäntä lähellä on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtelu terveydenhuollon piirissä.

Sanavalmis, persoonallinen ja helposti lähestyttävä. Hän näkee oman positionsa ulkopuolelle, esimerkiksi trans-kysymyksissä. Hänellä on realistiset odotukset ja hän on valmis oppimaan, perusteli tuomaristo valintaansa.

- Lähden heti täyttä vauhtia purkamaan kaikkia ongelmakohtia mihin vain pääsen käsiksi!, kommentoi Karinen voiton jälkeen kun juontaja Ina Mikkola kysyi häneltä seuraavista suunnitelmista.

Toiseksi sijoittui Nelly Salo ja kolmannelle sijalle nousi Eva Nissinen. Yleisön suosikiksi valittiin Anni Nyberg. Yleisön suosikki valittiin tekstiviestiäänestyksillä. Äänestykset tuotot ohjataan tänä vuonna translakikampanjalle. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Voittajat kahdeksasta finalistista valitsivat valitsijaraatiin kuulueet Miisa Nuorgam, Caroline Suinner, Juho Pylvänäinen, Marko Fali, Panda Eriksson sekä raadin puheenjohtajana toimiva Kristiina Puukko.

Kilpailussa toiseksi tullut Nelly Salo kosi kumppaniaan kesken show’n. Osiossa, jossa finalistit saavat lavan hetkeksi vapaasti haltuunsa, käytti Salo tilaisuuden hyväkseen, kutsui tyttöystävänsä lavalle ja kosi tätä - ja sai myöntävän vastauksen. 

Vuonna 2013 ensimmäinen Miss Gay Finland oli Leena Luuri, vuonna 2014 Melanie Orenius, vuonna 2015 Catariina Salo, vuonna 2016 Helmi-Maaria Jokinen ja vuonna 2017 Noora Kalpio.

Järjestäjien mukaan kilpailu tekee näkyväksi sateenkaarinaisten moninaisuutta ja edistää tasa-arvoa ja yhteisöllisyyttä.

Mr. Gay Finland 2018 valitaan dtm:ssä lauantai-iltana 16.6.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!