Sateenkaariparien yhteinen hääkuva otetaan Helsinki Pride -viikolla

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1
Sateenkaariparien yhteinen hääkuva on määrä ottaa Helsinki Pride -viikolla tuomiokirkon portailla.

Yhteys-liike aikoo ottaa samaa sukupuolta olevien parien yhteisen hääkuvan Helsingin tuomiokirkon portailla Helsinki Pride -viikolla, perjantaina 29. kesäkuuta. Samaa sukupuolta olevien mahdollisuus solmia avioliitto toteutui Suomessa 1.3.2017.

Väestörekisterikeskuksen tietojen mukaan ensimmäisen koko vuoden aikana solmittiin 657 samaa sukupuolta olevien avioliittoa ja 1 227 rekisteröityä parisuhdetta muutettiin avioliitoksi. Avioituneita pariskuntia oli siten yhteensä 1 884. Lisäksi uusia avioliittoja solmitaan kaiken aikaa.

Asiasta kerrotaan maanantaina julkaistussa tiedoteessa.

Yhteys-liike kutsuu Helsinki Pride-viikolla kaikki avioliiton solmineet nais- ja miesparit yhteiseen hääkuvaan Helsingin tuomiokirkon portaille perjantaina 29.6. alkaen klo 16.

Avioparien ohella paikalle kutsutaan yleisöä juhlistamaan yhteiskuvan ottamista ja luomaan tunnelmaa yhteiseksi iloksi.

Yhteinen hääkuva on Helsinki Pride -tapahtuma. Helsinki Pride 2018 järjestetään juhannuksen jälkeisellä viikolla 25.6.-1.7..

Kiinnostuneet parit voivat ilmoittautua 22.6. mennessä lomakkeella.

1 kommenttia

Tuleeko tuon kuvan nimeksi Tuomioparit?
koska kuva otetaan Tuomiokirkon edustalla ja koska evlutikka-kirkko ei suostu hyväksymään naisparien tai miesparien avioliittoon vihkimistä?

Vai onko usiksilla tarkoitus tehdä jotain pinkkipesua vain taas?

Tuonne olisi erittäin hyvä ottaa näkyvästi mukaan suomenuskoa vaalivat Karhun kansa -yhteisö, joka on ainoa Suomessa toimivat uskontoyhteisö, jolla on viralliset avioliittoon vihkimisoikeudet ja joka vihkii täysin yhdenvertaisesti, Suomen lain henkeä arvostaen, avioliittoon myös naispareja tai miespareja.