Helsinki Pride 2018 -tapahtuman suojelija on kansanedustaja Jani Toivola

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 2
Kansanedustaja Jani Toivola (kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta)

Helsinki Pride 2018 -tapahtuman suojelijaksi on nimitetty kansanedustaja Jani Toivola (vihr).

Perjantaina julkaistussa tiedotteessa todetaan, että Toivola on työssään toiminut aktiivisena vähemmistöjen oikeuksien puolustajana ja muun muassa tasa-arvoisen avioliittolain edistäjänä.

- On mielettömän suuri ja liikuttava kunnia olla tämän vuoden Helsinki Priden suojelija. Olen itse osa lhbtiq-yhteisöä ja tällainen luottamus tuntuu äärimmäisen tärkeältä. Tietoisuus siitä, että en ole yksin, antaa voimaa tehdä työtä myös jatkossa. Me emme ole yksin, vaan meillä on toisemme, toteaa Toivola.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Helsinki Pride järjestetään juhannuksen jälkeisellä viikolla 25.6.-1.7.2018. Pride-kulkue järjestetään lauantai-iltapäivänä 30. kesäkuuta. Kulkue lähtee liikkeelle Senaatintorilta ja päättyy Kaivopuistoon, jossa alkaa kulkueen jälkeen puistojuhla.

Helsinki Pride -viikon järjestää HeSeta ry. Seitsenpäiväiseen tapahtumaan kuuluu 80 eri tapahtumaa. Tapahtuman tarkempi ohjelma on vielä julkaisematta. Viime vuosina Helsingin pride-kulkueeseen on osallistunut kymmeniä tuhansia ihmisiä.

2 kommenttia

Sikäli ajat ovat muuttuneet, että jo toista kertaa tapahtuman suojelija kuuluu itse hlbti-vähemmistöön.
Ensi vuodesta tuleekin kutkuttavaa, suojeleeko Hki Prideä seksuaalivähemmistöön kuuluva poliitikko kepusta, vaiko persuista?

Toki nyt Jani Toivola tuskin antaa haastattelu kysymykseen, onko hän jutellut kannattamastaan "rajat auki ihan kaikille"-anarkismi-politiikasta etiopialais/nigerialais/ugandalais-hlbtiq-turvapaikanhakijoiden tai iranilais/afgaani/jemeniläis-hlbtiq-turvapaikanhakijoiden kanssa?