Helsinki Pride 2018 -tapahtuman suojelija on kansanedustaja Jani Toivola

  • Uutinen
  • Pride
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren
  • 2
Kansanedustaja Jani Toivola (kuva: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta)

Helsinki Pride 2018 -tapahtuman suojelijaksi on nimitetty kansanedustaja Jani Toivola (vihr).

Perjantaina julkaistussa tiedotteessa todetaan, että Toivola on työssään toiminut aktiivisena vähemmistöjen oikeuksien puolustajana ja muun muassa tasa-arvoisen avioliittolain edistäjänä.

- On mielettömän suuri ja liikuttava kunnia olla tämän vuoden Helsinki Priden suojelija. Olen itse osa lhbtiq-yhteisöä ja tällainen luottamus tuntuu äärimmäisen tärkeältä. Tietoisuus siitä, että en ole yksin, antaa voimaa tehdä työtä myös jatkossa. Me emme ole yksin, vaan meillä on toisemme, toteaa Toivola.

Helsinki Pride järjestetään juhannuksen jälkeisellä viikolla 25.6.-1.7.2018. Pride-kulkue järjestetään lauantai-iltapäivänä 30. kesäkuuta. Kulkue lähtee liikkeelle Senaatintorilta ja päättyy Kaivopuistoon, jossa alkaa kulkueen jälkeen puistojuhla.

Helsinki Pride -viikon järjestää HeSeta ry. Seitsenpäiväiseen tapahtumaan kuuluu 80 eri tapahtumaa. Tapahtuman tarkempi ohjelma on vielä julkaisematta. Viime vuosina Helsingin pride-kulkueeseen on osallistunut kymmeniä tuhansia ihmisiä.

2 kommenttia

Sikäli ajat ovat muuttuneet, että jo toista kertaa tapahtuman suojelija kuuluu itse hlbti-vähemmistöön.
Ensi vuodesta tuleekin kutkuttavaa, suojeleeko Hki Prideä seksuaalivähemmistöön kuuluva poliitikko kepusta, vaiko persuista?

Toki nyt Jani Toivola tuskin antaa haastattelu kysymykseen, onko hän jutellut kannattamastaan "rajat auki ihan kaikille"-anarkismi-politiikasta etiopialais/nigerialais/ugandalais-hlbtiq-turvapaikanhakijoiden tai iranilais/afgaani/jemeniläis-hlbtiq-turvapaikanhakijoiden kanssa?