Karjalainen: Enemmistö kansanedustajista haluaisi uudistaa translain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kolme kansanedustajaa neljästä kannattaa varmasti tai todennäköisesti translain uudistusta sanomalehti Karjalaisen eduskuntaryhmille tekemän kyselyn mukaan.

Lehti kysyi eduskuntaryhmiltä kantaa lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistamiseen ehtona juridisen sukupuolen vahvistamiselle. Eduskuntaryhmistä RKP, SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät ilmoittivat varauksetta kannattavansa lakiuudistusta. Keskustalla ja Kokoomuksella ei ole asiaan virallista kantaa, mutta näissäkin eduskuntaryhmissä enemmistön arvioidaan kannattavan lakiuudistusta. Sinisten ja Perussuomalaisten kansanedustajien enemmistön sen sijaan arvioidaan vastustavan lisääntymiskyvyttömyysvaatimuksen poistoa, ja Kristillisdemokraattien olevan kokonaisuudessaan uudistusta vastaan.

Lakimuutosta varmasti tai todennäköisesti kannattaviin eduskuntaryhmiin kuuluu yhteensä 147 kansanedustajaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Karjalaisen keskiviikkoisessa pääkirjoituksessa arvioidaan, että seuraava eduskunta muuttaa translakia. Hallituspuolue keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen sanoo Karjalaiselle, että hallitus ei ole tuonut lakimuutosta eduskunnan käsiteltäväksi yhden hallituspuolueen vastustuksen vuoksi.

Karjalainen: Eduskunta haluaa muuttaa translain - transsukupuolinen Roope, 29: ´Toivoisin, että maksettaisiin korvauksia´
Karjalainen: Seuraava eduskunta muuttanee translain

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!