Kesän Kokkola Pride 2018 herättää keskustelua jo ennakkoon (juttukommentit)

  • 1 / 4
  • Ideologiset tuet pois
  • 17.5.2018 11:03
"Esimerkiksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi kyseenalaisti Keskipohjanmaa-lehden 12.5. julkaisemassa haastattelussa tapahtumalle myönnetyn tuen ja peräänkuulutti kaupungilta "neutraalia kantaa" asiaan."

Olen tästä samaa mieltä.

Veronmaksajien tehtävä ei ole edistää minkään porukan poliittisia tai ideologisia agendoja.

Olen itsekin homo eikä minulla ole mitään Pridea vastaan sinänsä, mutta periaate, että omaa ideologiaa rahoitetaan veronmaksajien rahoilla, on väärin.

Tämä ei tietenkään koske vain Pridea vaan meillä on myös muita ideologisia yksityisiä toimijoita, joita veronmaksajat ylläpitävät. Heidänkin tuet pitäisi lopettaa.
Kansalaisyhteiskunnan ylläpito ja ihmisten yhdenvertaisuuden edistäminen ovat ihan hyvällä syyllä verovaroin tuettua toimintaa.
  • 3 / 4
  • Public eye
  • 17.5.2018 13:25
Kuka mitäkin pitää ideologiana, eipä tuettavia tapahtumia ja rientoja taitaisi paljon jäädä jäljelle, jos kaikki jonkun mielestä "ideologiset" jätettäisiin julkisen rahoituksen ulkopuolelle.

Priden arvostelijat veisaavat samaa vanhaa virttä myös Kokkolan seudulla, mutta hyvä että keskustelua syntyy ja monen silmät avautuvat näitä ummehtuneita käsityksiä lukiessaan. Tässä yksi esimerkki Pridestä suivaantuneesta keskipohjalaisesta:
https://www.kp24.fi/uutiset/536754/lukijan-mielipide-onko-pride-hyvasta-vai-sitten-ei
  • 4 / 4
  • Havainnoija
  • 23.11.2018 18:30
Julkisen sanan neuvoston (JSN) langettava päätös Keskipohjanmaa-lehdessä julkaistusta seksuaalivähemmistöjä ja Kokkola Priden järjestäjiä solvaavasta kirjoituksesta

Keskipohjanmaa-lehden paperiversiossa julkaistiin 26.4.2018 mielipidekirjoitus, jossa Kokkola Priden järjestäjiä ja seksuaalivähemmistöjä nimiteltiin useamman kerran ”saatanallisen hengen pimentämiksi tahoiksi” ja heidän sanottiin haluavan ”saastuttaa Jumalan seurakunta”, väitettiin valehtelijoiksi ja syntisiksi ja heidän elämäntapaansa luonnottomaksi ja käytettiin alatyylistä ilmausta.
Kirjoituksesta tehtiin kantelu 18.5. ja JSN antoi ratkaisunsa 21.11.

Keskipohjanmaa-lehden päätoimittajan mielestä solvauskirjoitus kuuluu sananvapauden piiriin ja hän vetosi perustuslailliseen oikeuteen myös ”sateenkaariasiassa”.

JSN:n langettavassa päätöksessä todetaan mm., että jokaisen ihmisarvoa on kunnioitettava ja että ”etnistä alkuperää, kansallisuutta, sukupuolta, seksuaalista suuntautumista, vakaumusta tai näihin verrattavaa ominaisuutta ei pidä tuoda esiin asiaankuulumattomasti tai halventavasti”.
JSN katsoo, että ”tässä tapauksessa tekstin keskeinen sisältö oli kuitenkin seksuaalivähemmistöjen ja Kokkolan Priden järjestäjien leimaaminen asiaankuulumattomalla ja halventavalla tavalla. Se ylitti Journalistin ohjeiden näkökulmasta hyväksyttävän kriittisen keskustelun rajat. Asian vakavuutta lisää se, että kirjoitus kohdistui pienellä paikkakunnalla tunnistettaviin henkilöihin”.
Julkisen sanan neuvosto katsoo, että Keskipohjanmaa on rikkonut Journalistin ohjeiden kohtaa 26 ja antaa sille huomautuksen.

https://www.jsn.fi/paatokset/6883-sl-18/