A Moment in the Reeds -elokuva valittu Seattle International Film Festivalille - tulossa suomalaisteattereihinkin

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 1

Mikko Mäkelän ohjaama pitkä draamaelokuva A Moment in the Reeds on valittu USA:n suurimman yleisöfestivaalin Seattle International Film Festivalin ohjelmistoon. Siellä elokuva nähdään kahdesti: 31.5. ja 1.6.

Mäkelän riippumattomasti toteutettu esikoispitkä kertoo Pariisiin opiskelemaan muuttaneen Leevin (Janne Puustinen) ja syyrialaisen turvapaikanhakijan Tareqin (Boodi Kabbani) yllättävästä kohtaamisesta Leevin perheen kesämökillä, jota molemmat ovat Leevin isän (Mika Melender) johdolla päätyneet kunnostamaan. Tom of Finland- ja Pihalla-elokuvien ohella A Moment in the Reeds on yksi ensimmäisiä kotimaisia kokoillan hlbt-aiheisia elokuvia. Sen on tuottanut Wild Beast Productions suomalais-brittiläisenä yhteistuotantona.

BFI London Film Festivalilla lokakuussa ensi-iltansa saanut ja sittemmin myös esimerkiksi Göteborgin elokuvajuhlilla esitetty elokuva on valittu yli 30 festivaalin ohjelmistoon 16 eri maassa. Sen levitysoikeudet on myyty Isoon-Britanniaan, Australiaan, Puolaan ja Saksaan, missä se on tulossa tässä kuussa elokuvateatterilevitykseen.

Keskiviikkona julkaistussa tiedotteessa kerrotaan, että kotimaisissa elokuvateattereissa elokuva nähdään 29.6. alkaen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- On ollut todella ilahduttavaa, kuinka lämpimästi elokuva on otettu vastaan eri puolilla maailmaa ja kuinka universaaleiksi sen teemat on koettu. Valinta Seattlen festivaalille osoittaa selvästi, että Suomessa voidaan riippumattomastikin toteuttaa kansainvälisellä tasolla vakavasti otettavia elokuvia ja että kotimainen independent-elokuva on vahvassa nousussa, kommentoi Mäkelä.

A Moment in the Reeds Facebookissa

1 kommenttia