Virossa on aloittanut sateenkaarikuoro "Vikerlased"

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 3
Vikerlased on vasta perustettu virolainen sekakuoro.

Virossa käynnistelee toimintaansa sateenkaarikuoro Vikerlased, suomeksi "Sateenkaarelaiset", joka viittaa myös virolaisviikinkeihin.

Helmikuussa avatuilla Facebook-sivullaan kuoro kuvaa itseään värikkääksi sekakuoroksi, joka on tarkoitettu hlbt+ -yhteisölle, näiden ystäville tukijoille ja muullakin tavoin ystävällisille ihmisille. Kuoron tarkoituksena on antaa hlbt+ -yhteisölle ääni myönteisellä ja voimallaisella tavalla, kuorolaulun kautta. Kuoron ohjelmiston luvataan sisältävän niin virolaisia kuorolauluklassikoita kuin ulkomaisiakin kappaleita.

Mukaan toivotetaan tervetulleiksi kaikki ystävälliset ja suvaitsevat ihmiset, niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin laulajat. Ikärajoja tai sukupuolirajoituksia ei ole. Facebook-sivuilla kerrotaan runsan puolentoistakymmenen liittyneen mukaan kuoron toimintaan kevään mittaan. Toistakymmentä yksityishenkilöä ja muuta tahoa on tukenut kuoroa rahallisesti, kuorolaisten matkakuluja harjoituksiin saadaan korvattua.

Vasta parustetun kuoron tavoitteena on osallistua vuonna 2019 järjestettäville XXVII laulujuhlille. Viiden vuoden välein järjestettäviä laulu- ja tanssijuhlia vietetään seuraavan kerran Tallinnan laululavalla ja Kalevin stadionilla 4.-7.7.2019. Kaikkiaan tapahtumaan on rekisteröitynyt yli 2 000 esiintyjäryhmää. Laulajia tapahtumissa on ollut useampi kymmenen tuhatta. Laulujuhlat kuuluvat Unescon henkisen ja suullisen maailmanperinnön luetteloon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kuorolaulu laulujuhlineen on keskeinen osa virolaista kulttuuria. Kuorolaulu oli merkittävässä roolissa niin ensimmäiseen itsenäisyyteen johtaneessa 1800-loppupuolella alkaneessa kansallisessa heräämisessä kuin neuvostomiehityksestä vapautumiseen johtaneessa ns. laulavassa vallankumouksessa 1980- ja 1990-lukujen taitteessa. Kuorolaulukulttuurin katsottiin osaltaan säilyttäneen virolaista identiteettiä neuvostomiehityksen aikana.

Vikerlased Facebookissa

3 kommenttia

Olisikohan suomalaisista sateenkaarikuoroista järjestämään tukikonsertti virolaiskuoron toiminnan hyväksi?
Hyvä Viro :)
Onneksi meillä on Viro etelässä niin avoimen homo- ja transvihamielinen ympäristö Suomen ympäristössä rajoittuu vain itärajan takana olevaan luhistumistaan odottavaan banaanivaltioon.