Venäläinen transaktivisti murhattu

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3


Nastja Sapajev oli aikaisemmin näyttelijä. Hän esiintyi tv-sarjoissa ja talk-show -ohjelmissa. Hän korjasi omatoimisesti sukupuolensa viisi vuotta sitten, mutta nyt hänet on raa’asti murhattu.


Lauantaina venäläinen media kertoi kuolemasta. Sapajevin ystävä kertoi Starhit-lehdelle, että huligaanit olivat kiinnittäneet huomionsa Nastjan ulkonäköön ja hakanneet hänet kuoliaaksi. Tarkempia tietoja esim. tapahtuma-ajasta ei ole kerrottu. Useimmat lehdet käyttivät uutisissaan hänestä miespuolista hän-sanaa. Sapajevin aikaisempi nimi oli Evgeni.

Vuonna 2010 hän esiintyi sivuosassa sotilaana suositussa draamasarjassa. Kolme vuotta myöhemmin hän aloitti omatoimisen sukupuolen korjaamisen. Hän kertoi myöhemmin talkshow-ohjelmassa operaationsa etenemisestä. Hän käytti veistä ja särkylääkkeitä. Sairaalassa tyrehdytettiin vakava verenvuoto. Hän oli ryhtynyt omatoimiseen operaatioon rahan puutteen vuoksi.

Kaiken tämän jälkeen hän muutti Moskovaan, lopetti näyttelijän työt ja alkoi pukeutua naiseksi. Myöhemmin hän palasi kosiseudulleen noin 200 kilometrin päähän Moskovasta.

Komsomolskaja Pravdassa kerrottiin, että hän ei juonut, ei tupakoinut eikä käyttänyt huumeita. Hän oli kestänyt kaikki loukkaukset, joita talkshow-esiintymisistä seurasi, voidakseen parantaa vastaavassa tilanteessa olevien ihmisten asemaa. Talkshow-esiintymisistä hän ansaitsi hieman jatkohoitoja varten. Unelmana oli eläminen naisena.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nyt hän oli Moskovassa jatkohoidoissa. Hänet on haudattu asunnottomien hautaan nimettömänä. Lähisukulaisia ei enää ole elossa. Yksi isoäiti on valtion hoitokodissa.

Viime vuonna kerrottiin, että homopropagandalakien voimaantulon jälkeen hlbtiq-ihmisiin kohdistuva väkivalta on vähintään kaksinkertaistunut. Tässä arviossa eivät ole mukana Tsetseniassa tapetut homot.

(lähteet: queer.de 1.4.2018 ja Stern https://www.stern.de/panorama/stern-crime/moskau--transsexueller-schauspieler-zu-tode-gepruegelt-7922526.html )

3 kommenttia

Yleensä pidättäydyn vihamielisyydestä Venäjää ja venäläisiä kohtaan, mutta tällainen saa kyllä tietynlaiset ärräpäät hyrräämään pään sisällä.

Onneksi tuo kehitysmaabanaanivaltio on jo kansainvälisessä boikotissa ja romahtanee pian Putinin diktatuurin päätyttyä :-)
  • 2 / 3
  • homo-x
  • 2.4.2018, 15.24
Valitettavasti Venäjän oppositio on hajanainen jotenka ei synny tarpeeksi,
voimaa diktatuuria vastustamaan,sinänsä Venäjä on samanlainen kuin
suurinosa maailman valtioista on,murheellista meidän näkökulmasta kos-
kien vähemmistöjä,todellisuudessa köyhyys ja korruptio, monet rakenteet
eivät ole tätä päivää.No ne transut ja homot ne ovat niitä joita pitää listiä.