RuPaul sai tähden Hollywood Walk of Famelle

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
RuPaul ja tähti Hollywood Walk of Famella (kuva: Mario Anzuoni / Reuters / Lehtikuva)

RuPaul on saanut tähden Hollywood Walk of Famelle. Tunnustuksen antamisesta kerrottiin kesäkuussa 2017 ja virallisesti se toteutui 16. maaliskuuta 2018.

RuPaul on ensimmäinen drag queen -artisti, joka on saanut kyseisen kunnianosoituksen.

Kalifornian San Diegosta kotoisin oleva vuonna 1960 syntynyt RuPaul Andre Charles aloitti uransa 1970-luvun lopulla. Vuonna 1993 hänen esittämänsä kappale Supermodel (You Better Work) nousi kansainvälisesti tunnetuksi hitiksi, kuten myös albumi Supermodel of the World. Myös hänen seuraavana vuonna Elton Johnin kanssa tekemänsä duetto Don't Go Breaking My Heart -kappaleella nousi hitiksi. Keväällä 2009 käynnistyi Yhdysvalloissa televisiossa RuPaul's Drag Race, jota Suomessa on esitetty nimellä "Huippu- drag queen haussa". Sarjaa esitetään yhä.

RuPaul on myös maailman suurimmista vaikuttajista kootulla vuoden 2017 Time 100 -listalla.

RuPaulin kumppani on australialainen Georges LeBar, jonka kanssa hän avioitui tammikuussa 2017. Pari on ollut yhdessä vuodesta 1994 lähtien. RuPaul on ollut myös poliittisesti aktiivinen: hän tuki Hillary Clinonia vuoden 2016 presidentinvaalissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hollywood Walk of Fame tarkoittaa osaa Hollywood Boulevardin ja Vine Streetin jalkakäytävistä Hollywoodissa Los Angelesissa. Jalkakäytäviin on upotettu vuonna 2017 yli 2 600 viisisakaraista tähteä, joista kukin on omistettu yhdelle viihdeteollisuuden merkkihenkilölle. Ensimmäinen tähti myönnettiin vuonna 1960. Sateenkaarivähemmistöön kuuluvista oman tähtensä ovat saaneet esimerkiksi Elton John, Ellen DeGeneres, Gillian Anderson, Jodie Foster, Rock Hudson, Liberace ja George Takei. Vuosittain miljoonat turistit käyvät tutkimassa tähtiä.

PinkNews: RuPaul becomes first drag queen to get Hollywood Walk of Fame star
Newnownext: Queer Stars Shine Bright On Hollywood Walk Of Fame
Time: Time 100 / RuPaul

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!