Disney-elokuvan prinsessan tyttöystävää vastustetaan adressilla

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 6
Disneyn Frozen-animaatioelokuvan prinsessa Elsa nauttii suurta suosiota (kuva: Disney)

Disneyn Frozen-elokuvan jatko-osassa prinsessa Elsalle haluttaisiin tyttöystävä, mutta ns. perinteisten perhearvojen puolustajat keräävät LifePetitions-sivustolla julkaistuun vetoomukseen allekirjoituksia tätä vastaan.

Menestynyt Frozen-animaatioelokuva julkaistiin vuonna 2013, ja vuonna 2019 siitä on määrä julkaista jatko-osa. Vuonna 2016 monet elokuvan ystävät alkoivat verkossa edistää ajatusta siitä, että Elsa-prinsessa saisi tyttöystävän - ja näin elokuvasta tulisi ensimmäinen Disney-elokuva, jossa prinsessa kuuluisi sateenkaarivähemmistöön.

LifePetitions-sivustolla julkaistussa vetoomuksessa kuitenkin vaaditaan ettei Elsasta tehdä lesboa Frozen 2 -elokuvassa. LifePetitions on alusta adressien nimenkeruuta varten yksinomaan ns. perinteisiä perhearvoja kannattaville ja aborttia vastustaville toimijoille.

Vetoomuksessa väitetään, että Disney on viime vuosina vienyt lastenohjelmiaan tukemaan hlbt-agendaa. Vetoomuksessa todetaan, että jo alkuperäinen Frozen-elokuva sai liberaaleilta kiitosta sen homomyönteisyydestä. Vetoomuksen mukaan nuoret tytöt saavat kaikkialta hämmentäviä ja huolestuttavia viestejä seksuaalisuudesta.

- Kaikkien perinteisiä perhearvoja vaalivien on aika yhdistää voimansa kertoakseen Disneylle ettei sen pidä antaa periksi pienen radikaalien aktivistien ryhmän painostukselle, kirjoitetaan vetoomuksessa.

Sunnuntaina vetoomuksessa allekirjoituksia oli runsas 12 000 ja tavoitteeksi on merkitty 25 000 nimeä. Vetoomuksen yhteydessä myös kehotetaan lähettämään Disneylle asiasta kertova sähköposti tai postikortti. Jo aiemmin samaa asiaa on vastustettu runsaat 300 000 allekirjoitusta lopulta saaneella vetoomuksella.

Nyt auki olevassa vetoomuksessa ilmaistaan, että Elsalle haluttaisiin prinssi tai vaihtoehtoisesti Elsa kokonaan jätetyksi ilman kumppania. Vetoomuksessa todetaan että Frozen-elokuvan Elsa nauttii suurta suosiota lasten keskuudessa. Lesbouden yhdistäminen Elsaan olisi aihepiirin hlbt-aihepiirin vetoomuksen mukaan tuputtamista.

Elokuvan käsikirjoittajana ja ohjaajana on Jennifer Lee. Toinen ohjaaja on Chris Buck ja toinen käsikirjoittaja Shane Morris. Elokuvan juuret ovat H. C. Andersenin kirjoittamassa Lumikuningatar-sadussa. Lee on todennut kokevansa tärkeäksi keskustelua ihmisten toiveista Elsan tyttöystävästä. Lee on ilmaissut suhtautuvansa myönteisesti ajatukseen Elsan tyttöystävästä.

Vuonna 2013 julkaistusta Frozen – huurteinen seikkailu -animaatiosta on julkaistu jatkoa vuonna 2015 lyhytelokuvan Frozen - kuumetta sekä vuonna 2017 lyhytelokuvan Olafin jouluinen seikkailu muodossa. Lisäksi Frozenia on esitetty Disney on Ice -jääshow-tuotannossa. Elokuvasta on tekeillä myös Broadway-musikaali keväälle 2018.

Metro: 10,000 sign petition to stop Elsa getting a girlfriend in Disney Frozen sequel
Wikipedia: Frozen - huurteinen seikkailu

6 kommenttia

Hassua näiltä "perhearvojen" puolustajilta sinänsä, että koko Frozen elokuvan pohjimmainen pointti on opettaa suvaitsevaisuutta ja ymmärrystä erilaisuutta kohtaan. Jos ei kestä tätä, niin miksi katsoa sitten ko. elokuvaa tai sen jatko-osaa ja vaatia muutoksia.

-__-'
Arvon nimimerkki ._. : Ongelma ei siis ole siinä että Disney-elokuvaan tungetaan uusi juonenkäänne (mm. Elsalle tyttöystävä), mutta kun Frozenin ensimmäinen osa oli hulppea ja vanhanaikaisen perinteinen, niin en siis näe syytä miksi tätä asetelmaa pitäisi muuttaa. Olen täysin avoin kuitenkin sille, että uuteen Disney-leffaan pamautetaan vastaavanlainen ylläri mukaan, mutta miksi Frozeniin? Se oli hieno elokuva, ei tehdä siitä liian nykyaikaista (kyseinen muutos ei myöskään sovi siihen hyvin) ja se alkuperäinen lumo todnäk rikkoutuisi.

Kommenttia muokattu: 18.03.2018 klo 23:53