Lauantaina valitaan Suomen edustuskappale kevään 2018 Euroviisuihin

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 5
Saara Aalto Hangon pride-tapahtumassa kesällä 2016.

Lauantai-iltana Yle TV1:ssä Espoon areenasta lähetettävässä UMK18: Saara Aalto -showssa valitaan Suomen edustuskappale keväällä Portugalissa järjestettävään Eurovision laulukilpailuun.

Suomen edustuskappaleen valitsee kolmesta ehdokkaasta yleisö ja kansainväliset raadit. Portugalissa Saara Aalto esittää yhden kolmesta ehdolla olevasta kappaleesta: "Monsters", "Domino" tai "Queens".

Kevään 2018 Eurovision laulukilpailu on järjestyksessään 63. ja se järjestetään Portugalin Lissabonissa, Altice Arenassa toukokuussa. Ehdokasmaita on yhteensä 43.

Suomi esiintyy ensimmäisessä semifinaalissa, joka on tiistaina 8. toukokuuta. Toinen semifinaali on 10. toukokuuta. Finaali järjestetään lauantaina 12. toukokuuta.

Marraskuussa 2017 Yle kertoi, että Saara Aalto kutsuttiin edustamaan Suomea Euroviisuissa. Suomen euroviisuedustajaa on kuutena edeltävänä vuonna haettu Uuden musiikin kilpailun kautta. Kokeneemmat suomalaisartistit eivät kuitenkaan ole lähteneet UMK-kisaan, vaan mukana on ollut tuntemattomia esiintyjiä. Yhden artistin kutsuminen on yleinen käytäntö monissa euroviisumaissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu
Saara Aalto kertoi keväällä 2015 parisuhteestaan Meri Sopasen kanssa, tullen samalla kaapista. Elokuussa 2016 kahden vuoden seurustelun jälkeen Aalto kertoi Instagram-viestissä parin kihlautuneen.

Aalto sijoittui loppuvuodesta 2016 toiseksi Britannian X Factor -kilpailussa.

yle.fi/umk
Saara Aalto Suomen euroviisuedustajaksi

5 kommenttia

Monsters on paras :-)
Ja Monsters onkin valituksi tullut kappale.