Kaksi olympiamitalia avoimesti homoille taitoluistelijoille

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Sami Mollgren
  • 1

Kanadalainen taitoluistelija Eric Radford voitti kultaa pariluistelussa Meagan Duhamelin kanssa ja taitoluistelija Adam Rippon (USA) voitti yksinluistelussa pronssia Pyeongchangin talviolympialaisissa tiistaina.

Pronssia voittanut Rippon totesi Daily Mail -julkaisulle, ettei ole menossa Valkoiseen taloon, vaikka saisikin kutsun. Hän kertoo sen sijaan haluavansa tehdä jotain auttaakseen yhteisöään. Yleensä olympialaisissa menestyneet urheilijat ovat saaneet vierailukutsun Valkoiseen taloon. Rippon kertoi BBC:lle, ettei koe olevansa tervetullut Valkoiseen taloon seksuaalisen suuntautuneisuutensa vuoksi.

Rippon ja USA:n joukkueen toinen avoimesti homo urheilija, freestylehiihtäjä Gus Kenworthy ovat kritisoineet Yhdysvaltain varapresidentti Mike Penceä, joka on edustamassa valtiojohtoa olympialaisissa Etelä-Koreassa. Rippon on todennut, ettei halua urheilusuoritustensa alla tavata homoja sairaana pitävää Penceä. Aiemmin Pence on ilmaissut tukevansa ns. eheytyshoitoja, mutta sittemmin pyörtänyt puheitaan.

Radford kertoi homoseksuaalisuudestaan joulukuussa 2014, Kenworthy ja Rippon puolestaan vuonna 2015.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


1 kommenttia

Korjaus: taitoluistelussa on takana vasta joukkuekilpailu, jossa nuo mainitut mitalit jaettiin. Pariluistelu on tänään ja huomenna, perjantaina miesten lyhyt ohjelma ja lauantaina vapaaohjelma. Molempia herroja voi siis vielä katsella. En nähnyt Ripponin suoritusta mutta pari Duhamel-Redford on oma suosikkini.