Lundin yliopiston rehtori homofobinen?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Lundin yliopisto sai uuden rehtorin syyskuun lopulla. Nyt hänen näkemyksensä homoseksuaalisuudesta on nostettu esiin. Protesteja on tullut erityisesti luonnontieteellisen tiedekunnan opettajien joukosta. Juuri valittu rehtori Per Eriksson kuuluu helluntaikirkkoon. Uusi rehtori kuitenkin korostaa avoimessa kirjeessään, että hän suhtautuu postiivisesti myös toisenlaista seksuaalisuutta edustaviin opettajiin.

Helluntailainen pastori Åke Green on muistettu tässä yhteydessä. Green on lausunut vahvoja mielipiteitä homoja vastaan. Korkein oikeus vapautti hänet kuitenkin kiihotussyytteestä.

(qx)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Journalisti Tor Billgren pitää blogia, jossa hän tutkii homojen ja uskonnollisten yhteisöjen retoriikkaa. Blogissaan hän pitää älyttömänä, että yliopistoväki arvioi rehtorinsa toimintaa sen perusteella, että hän kuuluu uskonnolliseen yhteisöön. Miten kävisi, jos rehtori olisi muslimi. Ihmistä ei voi automaattisesti diskata sen vuoksi, että hän kuuluu johonkin ryhmään. Pitää katsoa, miten hän toimii.

Erityisesti luonnontieteellisessä tiedekunnassa katsottiin Per Erikssonin nimitystä kieroon. Pelätään, että rehtorin uskonnolliset näkemykset näkyvät luonnontieteellisessä tutkimuksessa, ehkä myös humanistisessa tutkimuksessa ja teologiassa. Hänhän kuuluu uskonnolliseen ryhmään, jossa raamattu on totuus ja homoseksuaalisuus synti. Samaan kirkkoon kuuluu pastori Åke Green. Luonontieteellisen tiedekunnan opettajien näkemys on että helluntaikirkko on hyvin tiedevastainen kirkko. Jos rehtori olisi buddhisti, asia olisi toisin.

Mutta journalisti Tor Billgren tyrmää nämä ajatukset. Ai buddhisti kelpaisi! Senkö takia että kaikki buddhistit ovat kilttejä. Millä tavalla buddhismi on vähemmän taikauskoinen kuin kristinusko. Ja mitä ihmeen tekemistä Åke Greenillä on tässä asiassa. Ettei vain olisi niin, että ollaan vihaisia, koska nimitetyksi tuli toinen henkilö kuin se, jota luonnontieteellisen tiedekunnan opettajat kannattivat. Onko nyt ilmassa vain katkeruus?