Kalifornia: lääkäri ei saa syrjiä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Los Angeles. Guadalupe Benitez, 36, on nykyisin kolmen lapsen äiti, vaikka hän on lesbo. Kaksi lääkäriä aikoinaan kieltäytyi keinohedelmöityskäsittelyistä, ja kieltäytymisperusteet olivat uskonnollisia. Benitez etsi muita lääkäreitä, mutta nämä kaksi hän haastoi oikeuteen. Kalifornian korkein oikeus on nyt päättänyt, että läääkäri ei voi kieltää homoseksuaaliselta potilaalta käsittelyjä uskonnollisiin syihin vedoten. Perustuslaki suojaa uskonnonvapautta, mutta se ei oikeuta syrjintään. Valtion intressissä on, että kaikki saavat sataprosenttisen ja tasa-arvoisen pääsyn terveydenhoidon palveluihin.

Päätös on nostanut Kaliforniassa kuumia aaltoja. Uskonnolliset ryhmät puolustavat lääkäreitä: nämä kieltäytyivät, koska Benitez ei ole naimisissa.

Tämä oli lyhyen ajan sisällä jo toinen homoseksuaalien asemaa parantava päätös. Toukokúun 15. päivänä päätettiin avioliiton avaamisesta samaa sukupuolta oleville. Homoliittojen vastustajat ovat jo keränneet riittävästi allekirjoituksia, jotta marraskuun vaaleihin saataisiin kansanäänestys homoliitoista. Presidenttiehdokkaat Obama ja McCain ovat homoliittoja vastaan, mutta eivät myöskään halua koko liittovaltiota koskevia kieltoja.

Homot ja lesbot voivat mennä naimisiin Kaliformiassa ja Massachusetsissa. New York on hyväksynyt toukokuun lopusta alkaen muualla solmitut homoliitot. Homoliitot on kielletty 25 osavaltiossa. Rekissteröidyn parisuhteen hyväksyvät Conneticut, New Hampshire, New Jersey ja Vermont.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myös miehet ovat alkaneet haluta lapsia. Klinikat ja järjestöt kertovat lisääntyneestä kiinnostuksesta. Miehille se on kallista ja mutkikasta. Vuokrakohtu maksaa jopa 150 000 dollaria.

http://diepresse.com/home/panorama/welt/407316/index.do

2 kommenttia

Miehet voisivat miettiä vuokrakohdun sijasta sijaisvanhemmuutta tai adoptiota. Kodittomia ja vanhemmattomia lapsia on vaikka millä mitalla. Mielestäni oman biologisen perimän siirtämisessä on kysymys myös jonkinlaisesta itsekkyydestä. Maapallo repeilee liikakansoituksesta, mutta silti kaikesta tästä huolimatta mietitään kuinka voitaisiin omat geenit saada monistettua = oman kuolemattomuuden symbolista varmistamista.
Mistäs adoptoit? Vaikkakin ulkoinen adoptio mahdollistettaisiin, niin harva lähettävä maa antaa luvan kansainväliseen adoptioon jos tietävät että vastaanottaja maassa pariskunta on samaa sukupuolta. Yleensähän kaiken kattava selvitys lähtee kyseiseen maahan jossa sitten joko eväävät tai myöntävät luvan. Kotimaassa ei liikene edes heteroille. Ellei sitten meilläkin aleta rummuttaa sijaisvanhemmuudesta adoption tilalla. Moni tietää että sijaisvanhemmuus on aika eria asia kuin adoptio ja siinä lapset voivat olla moniongelmaisia(kin). Se ei ihan kaikille ole relevantti vaihtoehto.
Kohdunvuokraushan on suomessa kielletty ja perheen sisäinen adoptio vielä saavuttamattomissamme. Olen tässä suhteessa hieman katkera naisille =)