Toimittaja homovihan kohteeksi Hollannissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

USA:laisen homojen uutislehtiketjun päätoimittaja Chris Crain pahoinpideltiin Amsterdamissa, Hollannissa. Hyökkäyksen syy oli homoviha. Crainin mukaan hyökkääjissä oli marokkolaisia piirteitä ja puheessaan voimakas aksentti.

Crain ja hänen puolisonsa olivat menossa käsikkäin hotellille, kun kaksi miestä alkoivat uhitella heille, toinen sylki häntä kasvoille ja nimitteli pariskuntaa ilmaisulla "fucking fags". Samassa hyökkääjien määrä oli kasvanut seitsemään ja Crain potkittiin maahan. Sairaalaan verissään viedyltä toimittajalta ei kuitenkaan luita mennyt poikki, eikä pysyviä vammoja jäänyt.

Homofobistiset hyökkäykset ovat viime vuosina olleet lisääntymään päin myös maissa, joissa suhtautuminen on perinteisesti ollut liberaalia, kuten Hollannissa. Scott Long, joka johtaa Human Right Watch -järjestössä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ohjelmaa, sanoo, että uskonnollinen suvaitsemattomuus on lisääntymässä ja mainitsee esimerkkinä mm. äärikonservatiivisen uuden paavin. Longin mukaan fundamentalismi ei ole yksistääön islamilainen ilmiö, vaan maailmanlaajuinen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Scott Long arvelee, että Crainin tapauksessa kyse saattoi olla sekä homofobiasta että yhteiskunnallisista jännitteistä siirtolaisten ja valtaväestön välillä. Hollannin väestöstä lähes kymmenen prosenttia on muslimeita, suurin osa Marokosta ja Turkista. Monet heistä halveksivat homoutta ja toisaalta joutuvat itse kohtaamaan halveksuntaa valtaväestön suunnalta - jolloin valtaväestölle kostavat kohdistavat hyökkäyksensä esimerkiksi homoihin.

Lähde ja lisätietoa:
- gay.com

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!