München: Homoleski ulos!

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Münchenin vihreät vaativat homo- ja heteroparien asettamista samaan asemaan. Syrjintä on lopetettava.

Tapaus on elokuulta. Yli 20 vuotta yhdessä eläneen pariskunnan toinen puolisko kuoli müncheniläisessä asunnossa. Paikalle tuli lääkäriambulanssi ja poliisi. Poliisi ilmoitti jälkeenjääneelle, että asunto sinetöidään ja hänen on poistuttava välittömästi. Kuollut oli nimittäin Sveitsin kansalainen. Nyt elossa oleva puoliso joutui kaudlle eikä tiennyt, missä viettää yötä. Poliisin mukaan hänen pitää kääntyä perintöoikeuden puoleen.

Hän ilmoitti kijrallisesti perintöoikeudelle, että asunnossa ovat hänen hankkimansa huonekalut ja että hänellä on ainoa avain asuntoon. Hän tarjosi myös apuaan pesänselvityksessä, koska hän tiesi, missä ovat kaikki paperit. Ei kelvannut. Sen sijaan asuntoon kutsuttiin kuolleen veli Sveitsistä. Asunto on edelleen sinetöitynä.

Myös jälkeenjääneen toivomus polttohautauksesta torjuttiin. Baijerin lain mukaan elämänkumppanin toiveita ei oteta huomioon. Nyt vainajan veli on pyytänyt polttohautauksen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Ongelma on tässä: Saksassa on rekisteröity parisuhde, mutta Baijerin osavaltio ei ole muuttanut lakejaan niin, että jälkeenjääneellä puolisolla olisi mitään oikeuksia. Baijeri on kristillisdemokraattista aluetta, ja siellä on torpedoitu kaikki yritykset saattaa homo- ja heteroliitot tasa-arvoisiksi.

(Queer)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!