Syrjintää Viking Linellä?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 5

QX kertoo, että Viking Lineä vastaan aiotaan tehdä rikosilmoitus. Qruiserin fetissikerho kävi risteilyllä, mutta vartijat alkoivat hätyytellä risteilyvieraita. Emma nimittäin suuteli ystävätärtään.

Tapahtuma-aika on 12. maaliskuuta. Useimmat risteilylle osallistuneet olivat fetissiklubin jäseniä. Joukko nuorempia matkustajia valitti fetissi-ryhmästä, ja hankki vartijat paikalle, kun oltiin yöklubissa. Vartijat kertoivat, että on tullut valitus häiriöstä. Jonkin ajan kuluttua vartijat tulivat uudelleen ja tapasivat Emman itse teossa. Hän suuteli ystävätärtään. Vartijat ilmaisivat asian näin: "Vi tolererar inte tjejhångel! " (ei suvaita tyttöjen pussailua). Kun Emmaa vietiin informaatio-pisteeseen, matkalla oli heteropari suutelemassa. Se ei aiheuttanut ongelmia. Vartijat syyttivät Emmaa, että hän on pukeutunutkin kuin prostituoitu.

Viking Linen tiedottaja Helena Kneck sanoo, että se ei ollut pelkkä suutelu, vaan paljon pahempaa. Hän myös sanoi, että laivalla oli paljon vanhemmasta väestä muodostuvia seurueita. Joku valitti.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun varustamon vartijoita syytetään syrjinnästä. Viimeksi oli tapaus helmikuussa, jossa kohteena oli ulkomaalaistaustainen perhe.

Sofia Eriksson KIM - Kön Identitet Mångfald -yhdistyksestä kertoo, miten hän parhaan ystävättärensä kanssa testasi henkilökunnan homofobisuutta samassa yökerhossa. Siellä oli suutelevia pareja, mutta kun hän suuteli tyttöystäväänsä, henkilökunta käski heidät pois hyttiin. Myös jotkut pojat ovat kertoneet, että tanssia saa vain tyttö-poika -parina.
http://www.qx.se/samhalle/6147/polisanmalan-planeras-mot-viking-line

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aftonbladetin juttu ja kuva 14. maaliskuuta 2008
http://www.aftonbladet.se/karleksex/hbt/article2049327.ab

=====

Toinenkin uutinen Tukholamsta:

Tukholman maanalaisessa tapahtui toisena pääsiäispäivänä pahoinpitely, jossa oli mahdollisesti viharikosmotiivi. Epäiltyinä on kaksi miestä ja uhrina homopariskunta. Yksityiskohtia on löydetty turvakamerakuvista.

Pariskunta tuli Patriciasta Slussenilla. Pahoinpitely tapahtui osittain metrojunassa, osittain laiturilla. Poliisi löysi miehet tuntomerkkien perusteella.
(RFSL)

5 kommenttia

Mikäli minä olen oikein ymmärtänyt, niin media on tehnyt taas kärpäsestä härkäsen (tämä juttuhan oli iltapäivälehdissä jo aikapäivää sitten.) Ilmeisesti nämä henkilöt ovat aiheuttaneet yleisesti ottaen häiriötä (metelöintiä yms), ja nyt sitten yritetään vierittää syy "syrjinnän" piikkiin.
Hyvinkin mahdollista. Otin jutun mukaan, kun QX kirjoitti siitä näyttävästi tällä viikolla.